Yritän vain tässä piristää itseäni, sillä tässä sitä istutaan työpaikalla ja ollaan pihalla kuin lumiukko tai ehkä heinäkuun "helteisiin" paremmin sopien, pihalla kuin ... ööh... ruohonleikkuri???? Tosin Keski-Ruotsissa on kuulema eilen satanut lunta, joten kai tässä kohta niitä lumiukkojakin väsätään...

Niin, siis tosiaankin leivoin eilen pullaa, ja se kelpasi niin aviosiipalle, omille lapsille kuin esikoisen kaverillekin, eli ei tarvinnut syöttää naapurin koiralle. Hämmästyttävästi taito palautuu, eli taitaa olla vähän kuin polkupyörällä ajoa tuo homma, vaikka on siis oikeasti tunnustettava, etten ole siis koskaan pullaa pahemmin leiponut. Kuten en ole karjalanpiirakoitakaan vuosiin väsännyt, kun on olevinaan niin rankkaa ja aikaavievää. Tämän pullakokeilun jälkeen voin kuitenkin luvata, että voin leipoa useamminkin, ehkä jopa vielä toisen kerran tänä vuonna... =)

Pullan leipominen vapautti sitten myös sisäisen käsityöläiseni tuosta peräti pari päivää vaivanneesta käsityöblokista, ja iltasella kaivelin varastojani. Esille sukelsi pari kerää maastovihreätä Nallea sekä viime syksynä synttärilahjaksi hankkimani sammaleenvihreää Hjerte Sockaa, joiden arvelin sopivan hyvin yhteen ja tilanteeseen. Näillä langoilla ryhdyin testaamaan seuraavaa Doris Chanin mallia eli Shoop Shoop Capelettia tuosta tämänhetkisestä virkkausraamatustani. Tavanomaiseen ja vanhan eläinsadun tapaan kuitenkin kävi niin, ettei tule capelettia tästä, vaan tulee jakku, sillä tuon capeletin alku oli yhtäkkiä niin päivänselvästi raglanhihaisen jakun alku, ettei siinä sitten enää mitään muuta voinut.

Pakko vain oli keskeyttää tekeminen juuri mielenkiintoisimmassa vaiheessa, kun tuli Tuhkimon nukkumaanmenoaika eli puoliltaöin oli pantava virkkuu sivuun ja lähdettävä ukon viereen köllöttämään. Yö meni jonkinlaista koiranunta uinuessa, näinhän käy aina silloin, kun palaan lomilta töihin. Sisäinen kelloni saa jonkinlaisen hepulin, ja vaikka normaalisti nukkuisin kuin härski silli ja niin pitkään kuin mahdollista, niin tänä aamuna oli silmä ja toinenkin auki jo vähän vaille kuusi. Ja tuntui kuin ei olisi niitä silmiä ollenkaan edes sulkenutkaan välillä.

Tänään jatkan jakkuani heti kotiin päästyäni. Sovittelin sitä jo vähän tuossa yöllä, ja siitä on tulossa niin hyvän näköinen, että kunhan sen saan koukulta pois, ryhdyn virkkaamaan seuraavaa jostain muusta mukavasta langasta. Sitä ennen aion kuitenkin käydä kääntymässä lankakauppiaani luona pohtimassa, raatsinko sittenkään ostaa sitä farkunsinistä Regia Silkiä virkattua huiviani varten, vai puranko aikaansaannokseni suosiolla ja teen langasta jonkin pienemmän jutun...  ja lisäksi täytyy käydä hakemassa esikoinen ensimmäisistä varsinaisista syksyn lätkätreeneistä pois ja noutaa myös kuopus vanhempieni luota - huomenna aviosiippa aikoo pakata lapset ja tavarat autoon ja suunnata vielä loppuviikoksi mökille, ja minähän olen taas asiantilasta tavattoman pahoillani... =)

Edit-serkku vieraili: Totta maar, Raijis, on minulla yksi ufo, se ihanaisenvärinen hihatin, josta olen alkanut pohtia, josko sittenkin purkaisin ja virkkaisin siitä langasta jotain vieläkin kivempaa... =) Olen huono aikaansaamaan ufoja, yleensä kesken jääneet työt purkautuvat nopeasti takaisin langaksi, en tykkää jättää niitä lojumaan! Aion antaa tuon hihattimen vielä hetken aikaa odotella, aika yleensä hoitaa päätöksenteon puolestani - joko tempaisen sen äkkiä valmiiksi inspiraation iskiessä tai sitten vähin äänin puran ja teen jotain muuta... =)

Maanantain työhönpaluumasennus poiki taas rahanmenoa: eksyin Book Depositaryyn ja taas on kolme uutta kirjaa tulossa... Se Scarf Style, jonka luulin tilanneeni jo aiemminkin, ja sitten pari ihan uudehkoa tuttavuutta: Loop-d-Loop Crochet sekä Simple Stylish Crochet. Katsotaan mitä postipoika tuo ja milloin, edellisellä kerralla kirjat tipahtivat yksitellen postilaatikkoon viikon sisällä ja näillekin on luvattu, että toimitus lähtee 24 tunnin sisällä.