Kyllä nyt Keskiäkäinenkin nauttii, kun saa ihan yksin istua koneen ääressä, kiirettä pitämättä, pyykkikoneen rauhoittavaa laulua kuunnellen... Siippa ja esikoinen ovat jo lätkämatsien melskeessä Ylöjärvellä, Kuopus on edelleen vanhemmillani, ja minä vasta nautin aamun ensimmäistä kahvikuppostani - heräsin kolme varttia sitten, ja arvatkaapa mistä....=) Meillä on uudet sängyt!

Juuh, eilen illalla, kun tulin kotiin, oli Siipan pakettiauto oven edessä ja siellähän, ne uudet runkopatjat. Ensin piti kuitenkin vanhat purkaa ja kantaa pois makuuhuoneesta. Minä toimin assistenttina, availin pakkauksia, imuroin (hyi kamala miten pölyistä!) lattiaa, nostelin käskettäessä jne. Hyvinhän tuo sujui, vanhat patjat saatiin alta pois ja uudet tilalle, uusiin jalkoihin pehmusteet ja jalat kiinni ja lopulta petit pystyyn ja toisiinsa kiinni. Tuntuipa juhlalliselta levittää uusi, leveä petari sänkyjen päälle ja pedata uusi sänky puhtain, tuoksuvin lakanoin. Talvipeittokin jo otettiin sitten käyttöön, nyt voi taas nukkua öitään ikkuna reteesti auki, eikä tule vilu siltikään.

Vanhat runkopatjat matkaavat heti huomenna Siipan mukana mökillemme, eli nekään eivät vielä pääse vanhuuden lepoon. Kyllä niillä vielä jokunen vuosi aina muutama viikko nukutaan. Ihanaa, kun mökilläkin kohta on kunnon sängyt ja patjat - en oikeasti aina ymmärrä sitä, miksi mökille on rahdattava aina ne kaikkein kuluneimmat ja surkeimmat patjat, joilla nukkuessa lomasta tulee silkkaa painajaista, kun selkä vinkuu ja valittaa sitten koko päivän...

Mutta se niistä. Kun sängyt oli saatu nätisti paikoilleen, oli aika korkata se punaviinipullo. Sen lempeällä, vahvistavalla myötävaikutuksella kastelin ja pingottelin sitten sen siksak-vauvanmyssyn, sisäisen lankakitupiikkini äänen vaimentaen kaivoin laatikosta esiin kerän farkkusinistä Woolia ja aloin neuloa Maddaleenan ohjeella kypärämyssyä. Myssy etenikin ihan hyvää vauhtia, kohta pääsen jo neulomaan kasvojen ympärille tulevaa resoria. Kaulaosaa en aio neuloa kovin pitkäksi, sillä kuten Maddaleenakin sen totesi, tämän vuoden vauvoille kaula on vielä tulevaisuuden asia. Mutta toivotaan, että nuori mies pärjäilee noilla parilla myssyllä sopivasta tämän talvikauden, tai ainakin syksyä ja kevättä sitten. Kunhan tuo nuoren miehen kypärämyssy valmistuu, siirryn neulomaan isosiskolle samanlaista. Ja sitten vielä jotain muutakin mukavaa pitäisi keksiä hänelle.

Pojat lähtivät tänä aamuna tien päälle jo joskus puoli seitsemän aikoihin, olin silloin juuri sen verran hereillä, että kerkesin lämmittää Esikoista kainalossa, rapsutella vähän selkää ja kuiskutella korvaan onnentoivotuksia peliin. Kun ovi kolahti kiinni, minä käänsi kylkeä ja jatkoin uniani. Heräsin tosiaankin vasta varttia yli kymmenen, ja voi miten mukavaa olikin venytellä, nousta rauhassa ja tassutella keittiöön hakemaan mukillinen Siipan keittämään kahvia termarista... =) Kohta täytyne käydä suihkussa, pukea ja lähteä Kuopusta noutamaan. Mitähän mukavaa me tytöt tälle päivälle keksisimme?