Kieltäydyn keksimästä enää yhtään otsikkoa. Vetäisen hatusta sen, mikä ensin tulee mieleen. Nih!

Viikonloppu karkasi käsistä ja juoksi tiehensä niin nopeasti, että hyvä kun huomasin, mitä tapahtui. Lauantaina oli ohjelmassa tätä:

3606438864_8d101afda0.jpg3606429262_647811399d.jpg

Kuvissa pelataan siis ns. höntsäkiekkoa eli katulätkää. Esikoisen joukkuekaveri sai päähänsä, että pitää lähteä katulätkäturnaukseen Itäkeskukseen, ja sinnehän pojat sitten menivät. Menestys ei ollut suurensuurta, jokaisen matsinsa hävisivät, mutta innostus vain kasvoi. Eiköhän ensi vuonna nähdä taas samassa batpaikassa, samaan bataikaan ja samalla batkanavalla... Cool Ylemmässä kuvassa on muuten esikoinen aloituksessa oikealla.

Minä ja Kuopus shoppasimme sydämemme kyllyydestä Itiksessä. Osuimme mm. OnOffin loppuunmyyntiin, josta tuliaisina kolme Nintendo-peliä kolmellakympillä ja kolme äänikirjaa á 4,90 euroa. Sinelliinkin lipsahdin, mutta onnistuin pitämään itseni kurissa, kulutin vain kohtuulliset 16 euroa... Eläinkaupassakin käytiin, akvaarioon muutti uusi maatiaispartamonni, jolla ei vielä ole nimeä. Uuden lampunkin sain viimein hankittua sekä tavanomaisia tarpeellisia eli vedenparannusainetta ja lomaruokaa kaloille. Päivä oli perin palkitseva, mutta väsyttävä. Siippakin ihmetteli itsekseen, että näinköhän sitä olisi joka päivä noin väsynyt, jos vielä asuttaisiin Helsingissä... En tiedä, mutta kotona paras kuitenkin.

***

Käsityöt. Hmmm. Niitäkin tulee vielä tehtyä. Tämän huivin tekemisen aloitin joskus toukokuussa, ja sitten tuli väliin kaikenlaista, opettajien lahjoja ja muuta aikatauluneulontaa. Nyt on kuitenkin valmista muuten, paitsi pingotus ja päättelyt puuttuvat.

3605622017_efcd3f5824.jpg

Aika mörvelöisen näköinen noin viimeistelemättömänä, mutta kyllä tästä rumasta ankanpojasta vielä joutsen esille saadaan... Silmänisku Tarkempia speksejä siten, kun olen saanut huivin täyteen loistoonsa.

Aivottoman ajanvieteneulonnan saralla olen saanut aikaan kaksi tiskirättiä:

3605628713_d86388a3f6.jpg

Molemmat ovat kaksinkertaista Violaa, jämäkeriä. Beigessä kahden kerroksen helmineuletta, sinisessä Barbara Walkerin opuksista löytynyt Shadow Rib eli varjoribbineule. Tuo "pylväs" syntyy simppelisti neulomalla tuo silmukka takareunastaan oikein. Näihin meni lankaa 32 g + 30 g, silmukoita molemmissa 39 ja beigeä neuloin 3,5 mm:n puikoilla, mutta kun siitä tuli hyvinkin peltinen, vaihdoin siniseen 4,0 mm:n puikot.

Musta villahuivi, jota yritin kummitytölle neuloa ylioppilaslahjaksi, päätyi iltamyöhäisen pitsikatastrofin seurauksena pussiin ja jäähylle vähäksi aikaa. Eilen iltamyöhäisellä lähdin purkamaan pitsiosuutta, kun katselin Canal+:n uutuutta, ALexander McCall Smithin Mma Ramotswe-kirjoihin perustuvaa sarjaa... Melkein yhtä ihanan ja hyvän mielen tuo kuin kirjatkin, ja sekä Mma Ramotswen että sihteerin esittäjät saavat minulta täydet pisteet ja vielä papukaijamerkinkin. Ehkä tuolla hyvän mielen sarjalla oli osuutensa siihen, että jaksoin ja viitsin tuon mörvellöisen pitsin purkaa silmukka silmukalta. Nyt huivi odottaa jatkoneulontaa, uusi pitsimalli on harkinnassa... Nauru

***

Eurovaalit olivat ja menivät. Muistimme sentään lähteä äänestämään, viimeisellä tunnilla. Miehen ehdokkaasta en tiedä, minun ehdokkaani pääsi mepiksi. Ja ei, minä en äänestänyt Isä Mitroa. Väärä puolue ja aivan väärä ihminen, kaikella kunnioituksella niitäkin kohtaan, jotka hänestä pitävät. Näiden vaalien jälkeen suuhuni jäi entistäkin pahempi maku kyseisestä henkilöstä, niin monesta syystä. Siitäkin huolimatta toivon hänelle onnea ja menestystä poliittisella urallaan. Taloudellisia ongelmia ei ainakaan ole tiedossa, meppien palkat lyövät kevyesti laudalta pappien sellaiset.