Huivineuleeseen en ole koskenut, sillä tänä aamuna putkahti pesukoneesta taas kaksi uutta saunahattua... Toisessa on lankana Naturgarn ja toisessa Menneen ajan markkinoilta ostettu Koivulan tilan hahtuvalanka. Pyhästi lupaan yrittää ehtiä tänään vielä kuvaamaan kaikki kolme valmista hattua, mutta saapa nähdä, ehdinkö - töistä suoraan menen kampaajalle ja sieltä sitten suoraan Lohjan museolle museon vuosijuhlaan ja yhteislaulattamaan kuorokaverien kanssa.

Enempiä saunahattuja ei kuitenkaan nyt taida olla luvassa. Tai paras olla lupaamatta, mutta ainakin yritän tänään jo ottaa isännän uudet tossukat työn alle.

Perhe ehtikin sitten olla kotosalla ja koossa peräti yhden vuorokauden verran, sillä jo eilen kuskasin Kuopuksen vanhempieni luokse. Neiti nimittäin on tuolla museolla "kesätöissä"-auttelee kahviossa ja makasiinin näyttelyssä- ja sitä varten piti mennä jo eilen mamman ja papan luo. Epäilen kyllä, että varsinainen syy oli siinä, että mamman ja papan oli jo ikävä.

Esikoinen sitten järjestää kyllä lisälapsia tilalle: hän soitteli eilen töihin ja kyseli, jos yksi kaveri saisi tulla yöksi. Kohta soitteli uudestaan ja kysyi, että saisiko vielä kaksi lisää tulla yöksi. Kotiin kun menin, siellä oli jo kaksi ylimääräistä, ja kun sitten heitin pojat ensin Nummelaan seuraamaan FC Raimon ja NUPSin futismatsia ja sitten Kuopuksen isovanhemmille, niin kun mies kävi myöhemmin hakemassa Esikoista ja seuruettaan, oli pääluku lisääntynyt vielä yhdellä.

Neljä nuorta miestä siis meille tuli, mutta lieneekö ihan tavanomaista, että futista pelatessa oli säännöistä tullut erimielisyyttä, ja yksi nuorimies oli lähtenyt kesken pelin kotiin. Yötä meillä vietti siis VAIN kolme nuorta herrahenkilöä. Tirskuntaa ja hiljaista höpötystä tuntui piisaavan hyvin puolilleöin asti, jolloin itse menin nukkumaan, tiedä sitten, riittikö juttua vielä sittenkin.

Isäntä oli eilen ollut reipas ja pessyt muutamaa pesukonekokoista lukuun ottamatta kaikki likaiset mattomme. Samalla vaivalla sitten imuroitiin, minä pesinkin lattiat ja levittelin sitten mittavasta mattovarannostamme puhtaat matot lattioille. Ihan kesäiseltä tuntuu... Nauru