Työt kiristää. Ja sää. Ja unenpuute. Ja se, että viikonloppuun on vieläkin liian pitkä matka. Ja se, ettei ehdi edes neuloa...

Jos joku tänne piipahti jonkin valmiin toivossa, niin kiva kun kävit, nähdään seuraavalla kerralla! Kaikki kolme keskeneräistä työtä on edelleen kesken, tosin vaaleansininen kaulaliinanpätkä ehkä lähimpänä valmistumista. Tai sitten tuo neljänviljanpuuropipo (lanka tuo mieleen lähinnä sen puuron). Musta huivi on joutunut nurkkaan häpeämään, vaikkakin täysin ilman omaa syytään. Ei tällä säällä vain voi neuloa mitään mustaa, eihän?

Eilen illalla oli pojan luokalla disco, ja kun kävin juuri ennen loppua hakemassa Kuopuksen matkaani, oli opettajakin sattumoisin siinä hollilla kiittelemässä meidän isäntää avusta. Sain sitten osani minäkin; ope kysyi, olinko itse neulonut ne arpajaisiin annetut pipot. No joo. Olivat kuulema tosi hienot. Täytyykin kysellä sitten syksymmällä lapsilta, näkyykö pipoja koulun pihalla. Sehän se olisi se paras kiitos.

***

Harvemmin heittäydyn kirja-arvostelijaksi, mutta nyt olen ollut viimeisten parin lukemani kirjan kohdalla niin positiivisesti yllättynyt, että on pakko kehaista ihan ääneen.

Ensinnäkin, toiseksi viimeisin eli Louise Pennyn Kylmän kosketus (Sapo-sarjaa). Kerrassaan sympaattinen kanadalaispoliisi ratkomassa viehättävässä Three PInesin kylässä tapahtunutta, liki mahdotonta murhaa. Täytyy yrittää löytää tekijän aiempia kirjoja, tätä oli niin mukava lukea.

Ja sitten, se viimeisin. Johan Theorin: Yömyrsky. Murhia, kauhua, ihmissuhteita, historiaa, perheen kasvutarinaa, menneiden sukupolvien syntejä. Ihana, monisyinen ja pala palalta esiin kuoriutuva tarina, jonka en olisi suonut loppuvan ollenkaan. Onneksi kohta saa luettavaksi kirjailijan ensimmäisen teoksen. Suosittelen lämpimästi!

***

Kirjallisesta maailmasta takaisin todellisuuteen. Onneksi illalla pääsee seuraamaan Esikoisen peliä Matinkylään. Pään kiristykseen mitä parhainta lääkettä on taatusti istuminen/seisominen kylmässä hallissa ja poikien kannustaminen. Onneksi muistin pukeutua riittävän lämpimästi ja ottaa hanskatkin mukaan.