Juupajuu, meillä on onneksi nyt suurinpiirtein selvitty noista rokotuksen jälkivaikutuksista. Oma käsivarteni on kyllä edelleen kipeä, mutta eipähän tuota ole huomannut, kun olen neulonut niin innolla. Esikoisen kuumeilu loppui yhteen aamupäivään, ja jo iltapäivällä nuori mies oli niin ärsyttävän energinen, että meinasi jo hermot mennä. Niinpä, rokotuksen antama suoja on aina suhteellinen, mutta en ole tähän possuflunssaan kovin pelokkasti suhtautnut muutenkaan. Todennäköisesti tartuntavaara on kuitenkin rokotettuna pienempi, ja jos tartunnan saisikin, eiköhän se tautikin tule sitten tyynempänä versiona. Tuota eilistä Vantaan rokotussessiota en kuitenkaan ihan ymmärrä; miksi rokottaa täysin terveitä nuoria ihmisiä, kun riskiryhmiäkin on vielä hoitamatta? Yksi haastateltu äiti vielä sanoi pitävänsä lapsen kotona kaksi viikkoa...?? Kaksi viikkoa???!!! No, jokaisella on oikeus suhtautua asioihin omalla tavallaan, mutta minun sanavarastossani tuo kyllä on jo hätävarjelun liioittelua.

Mutta sitten muihin asioihin. Rakkaat ystävät, ei tosiaankaan ole ollut tarkoitus tartuttaa teihin tätä pipokuumeilua, mutta jos nyt olette sitten tartunnan saaneet, niin voin lohduttaa sillä, että kyllä se minunkin kohdallani varmaan siinä 30. pipon kohdalla jo alkaa hellittää. Teillä se voi toki mennä ensikertalaisina nopeamminkin ohi...

Sitten kuvia, kuvia, kuvia:

Tässä tätini syntymäpäivälahjapipo. Nimeksi annoin Ravelryssä Cliche Cloche, suomentaminen taitaa olla vähän hankalaa... Mikä lie Cloche suomeksi? Lankana kuitenkin Novitan Puro, väri kanervikko, ja lankaa kului 58 g. Puikot 5 mm ja malli on ihan itse pähkäilty. Tästä olen kyllä itse vähän ylpeekin, minusta nuo Puron värit tulevat tässä hyvin esille. Tästä pipasta voisi jotain ohejttakin värkätä, jos kiinnostusta on.

Samaa mallia piti sitten kokeilla toisillakin langoilla, tässä Hjertegarnin Need Soft Tweediä, kulutus 60 g ja puikot edelleen 5 mm. Lanka on kuin hieman ohuempaa Cool Flammea, ihme höttöä, anteeksi vain, mutta pipo on lämmin ja aika hauskan näköinenkin eläväisen pintansa kanssa. Minusta tämä kaipaisi ehkä yhtä isoa nappia ryhdistämään tuota rusettia, taidan sen siihen vielä ommella, samoin tuumin, että tädinkin hattu kaipaisi ehkä vielä pientä somistusta samaan tapaan.

Ja edelleen samalla mallilla, tosin tällä kertaa kupu on sileää neuletta. Lankoina sinisen Annin jämä ja täysin nimetön lanka varastoistani. Sain tässä taannoin nimittäin haltuuni yhden edesmenneen käsityönopettajan ja tekstiilitaitelijan jäämistönä erilaisia lankoja, joista suurin osa on pieniä nöttösiä tai vajaita keriä, harvasta langasta on edes kahta samanlaista kerää. Näitä sitten käyttelen omiin lankoihin yhdistäen ja teen Lohjan markkinoille arpajaisvoittoja - sinne tämäkin päätyy. Tuli vain tehtyä aika pieni koko - on Esikoisellekin vähän nafti. No, oma kuuppani onkin aika iso, joten ehkä tällekin käyttäjä löytyy. Lankaa kului yhteensä vaivaiset 36 g - vaikea uskoa! Epäilen, että tuo turkooosiin vivahtava sininen olisi jotain alpakkalankaa, se on nimittäin kevyttä ja ilmavaa.

Sitten vuorossa ihan tavan seiskaveikkaa ja taas oma versiointi baby cables -mallista, nimesin tämä Brownie -pipoksi eli Pipari -pipo se taitaisi suomeksi olla. Tässä lisäsin "resorin" jälkeen yhden silmukan tuohon nurjien keskelle ja neuloin sen aina takareunastaan. Piposta tuli mukavasti "lörppä", väri vain ei oikein toistu kuvissa. Lankaa kului 58 g ja neuloin tätä 4 mm:n puikoilla.

Flame on! -pipo paljastanee viehtymykseni Marvelin sarjakuvahahmoihin - Ihmenelosten Liekki sanoo aina Flame on! ottaessaan supervoimansa käyttöön... Tämä lanka on Topp't Tå-lankaa, jota ostin kälyn joululahjaa varten, ja jota jäi muutama kerä käyttämättä. Malli taas omien kulmakarvojen takaa. Resorin palmikko on tehty oikealle ja vasemmalle kääntyvää valepalmikkoa hyödyntäen, ja loppu onkin perushuttua: vähän lisäyksiä ja sitten kavennukset kuudessa kohtaa. Käyttäkelpoinen malli! Puikot 5,5 mm ja kulutus 80 g, eli ainakin toinen pipo vielä syntyy noista langoista - jospa tekisikin kälylle pipon???

Maa ja taivas -pipo on tuota samaa ruskeaa seiskaveikkaa kuin Pipari-pipossa ja siniset raidat ovat samaa tuntematonta lankaa kuin Cliche Cloche kolmosessa. Lankaa kului yhteensä 42 g (tuo sininen painaa ihan olemattoman vähän), puikot 4 mm, malli perushuttua. Väriraidat ovat kolme kerrosta korkeita ja keskimmäinen kerros on neulottu nurin.

Green Goblin- eli Vihreä Menninkäinen -pipo (mitä tulikaan sanottua niistä sarjakuvahahmoista...). Lankoina metsänvihreä Top Wool ja Schachenmayrin merino Extra kirjoneuleraidassa. Piti nyt kokeila tällaistakin beanie-tyyppistä pipoa. Tuntuu istuvan hyvin päähän, mutta kavennuksiin en ollut ihan tyytyväinen. No, seuraavassa parermmin. Täytyy näitä miestenkin pipoja vähän tehdä arpajaisjemmaan... Lankaa kului 48 g ja puikot olivat 4 mm, joskin olisi voinut tehdä pienemmilläkin, mutta laiskotti. En jaksanut etsiä 3,5 mm:n pyöröä...

Ja sitten Talviaamu -pipo. Tummin ja vaalein harmaa ovat tuon lahjoitusstashin lankoja, keskiharmaa Novitan Annin loput - olin neulonut tuon jo otsapannaksi, mutten tykännyt siitä vaan purin ja neuloin saman tien tähän. Nuo nimettömät langat ovat taatusti jotain kotimaista pässinpökkimää, tuntuivat kädessä tosi karheilta, mutta pienen kostutuksen ja pingotuksen jälkeen eivät edes kutitelleet otsaa. Tästä piposta tykkään niin, että on sääli antaa se arpajaisiin - mutta täytyy tehdä itselle samalla idealla oma pipo, harmaita lankoja kyllä taloudesta löytyy.

Ja sitten vielä pipo-huivi -setti. Malliksi pääsi esikoisen Hymypoika, jolle nämä ovat vain hieman liian isot. Nämä on ainakin tarkoitettu Baby Born-kokoiselle nukelle setiksi, toivottavasti ovat edes likipitäen oikean kokoisia. Minulla ei moista nukkea kotona ole, joten en voi sovittaa. Nämä on neulottu Rellanan merino extrafinestä, lankaa kului 32 g ja puikot 3,5 mm. Tarkoitus olisi neuloa tällaisia pipo-huivi -settejä muutama arpajaisvoitoiksi, näihin voi hyvin käyttää niitä lahjoitusstashin nöttösiä, joiden lankalaadusta en ole kovin varma, sillä nukkevauvat eivät taida kutista kovin helposti... Mielessä on myös tehdä kenties lapas- ja sukkasettejäkin, ja pipo-kauluri -settejä. Ponchotkin voisivat olla kivoja - mitä luulette, ilahtuisiko joku pikkuinen neiti tällaisesta arpavoitosta? Yritin eilen kammata netistä Baby Bornin vaatteisiin ohjeita, mutta aika laihaksi jäi tulos. Jos sinä, arvoisa lukijani, olet joskus jotain Beipparille tehnyt, jakaisitko kenties tietosi kanssani... ? Kiitos jo etukäteen! Onhan noita ohjeita eri käsityölehdissäkin ollut, joten mielelläni kuulen myös vinkkiä siitä, mitä ohjetta löytyisi ja mistä lehdestä, sillä lehtiä kyllä löytyy, mutta niiden kahlaaminen läpi käy sitten ihan työstä, ja käyttäisin mieluummin senkin ajan neulomiseen!

No, siinähän sitä jo olikin, aikaansaannoksia. Yksi pipo on taas puikoilla, kuinkas muutenkaan. Kuopus on partiokisoissa ja isäntä lämmittää juuri lounasta, aika poistua hetkeksi taas netistä!