Aviosiippa soitteli eilen illalla keskisestä Suomesta mökiltä. Tai siis oli vanhempiensa kotona, se on noin kahden kilometrin päässä mökiltämme. Olivat käyneet anopin ja lasten kanssa katsomassa appiukkoa, joka oli alkuillasta siirretty "kotisairaalaan". Edistystä voinnissa on siis tapahtunut, ja appikin oli kuulema itse ihmetellyt, miten yhden päivän aikana vointi oli kohentunut ihan "silmissä". Toivottavasti tämä oli nyt se lopullinen käänne parempaan, ja todellinen toipuminen pääsee alkamaan... *lähettelee kiitollisia ajatuksia yläkertaan*.

Perheen poissaolo on kiihdyttänyt innostusta käsitöihin, vaikka tällä viikolla pitääkin tehdä töitä urakalla. Eilen pääsin kotiin vasta puoli kahdeksan tienoissa, sillä kotiin piti tulla kaupan kautta... sorruin täysin heräteostona hankkimaan itselleni uuden levyn - Audioslavea. Heidän biisinsä soi juuri autossa, kun suuntasin sen nokan kohti työpaikan lähellä olevaa ostoshelvettiä, ja tämä oli sitten lopputulos. No, nyt ei tarvitse tuota sykähdyttävää biisiä odotella radion soittolistoilta, vaan sen voi antaa palaa suoraan levyltä... Kaupasta tuli mukana myös mustaa villalankaa sekä äklön keltaista tarjousseiskaveikkaa - se vain sattuu olemaan juuri oikean väristä Esikoiselle tehtävää pipoa varten. Illuusioneuleet ovat imaisseet minut nyt mukaansa tehokkaasti, saapa nähdä, kuinka moni niitä saa joululahjoiksi...

Elisabeth Kostovan Historiantutkija etenee hitaasti mutta varmasti. Kaivan kirjan esiin jokaisessa mahdollisessa käänteessä, ja lukemista siinä kyllä riittää... Jännitys ja ahdistava tunnelma vain tiivistyvät kirjan edetessä, enkä kerrankin osaa edes arvailla, mikä lopputulema on - NAM! Juuri tällaisia lukemiskokemuksia rakastan!

Tänään on tiedossa illalla lentistreenit. Viimeviikkoiset menivät varsin hyvin siinäkin mielessä, ettei mitään mennyt meikäläisestä rikki... toivottavasti sama hyvä tahti jatkuu tänään. Ongelmana treenien suhteen on vain myöhäinen kotiinpääsy, treenit loppuvat vasta klo 22, ja sitten on vielä reilun puolen tunnin matka kotiin. Kotihommia ei siis ehdi tekemään, sillä muutama työpaikan kirjaston kirja odottaa päällystystä, ja ne on hoidettava tänään. Ja onhan siellä sohvalla ne pari illuusioneulettakin odottamassa, ja nukkuakin pitäisi..