Hamsterimatto ei ole hamstereille tarkoitettu matto eikä sitä ole varsinkaan tehty hamstereista. Onpahan vain virkattu vessan matto, lankahamsterityyliin:

Kuvaa ei otettu täysin autenttisessa ympäristössä, sillä vessan lattia on ruskea, vaan kuvauspaikkana toimi kodinhoitohuoneen lattia.

Mattoon olen virkannut vanhaa luonnonvalkoista Novitan Maxia (puuvillasekoite) sekä erilaisia ohuempien puuvillalankojen jämiä ja kokonaisia keriäkin. Mukana on ainakin Tennesseetä, Suvia, Violaa ja jotain nimettömäksi jäänyttä, Tallinnassa tuotua valkoista puuvillasekoitetta. Lankaa sain 8 mm:n koukulla kulumaan 580 g, ja itse hommaan meni viime lauantai ja aika monta jaksoa Babylon 5:n neljänneltä ja viidenneltä tuotantokaudelta. Lankoja päättelin iltamyöhäisellä katsoessani Bond-leffaa, kun ei avaruusooppera enää jaksanut innostaa. Lankahamsterisaldoni kaunistui tuosta matosta niin paljon, että meni ihan heittämällä kulutuksessa tuonne 1,3 kilon paremmalle puolelle.

Maxia olisi kuitenkin vielä jäljellä, huoks. Beigeä, tummaa sinistä ja mustaa enemmän ja sitten on erilaisia muita värejä yksittäisiä tai kaksittaisia keriä. Epäilen, että huusholliimme vielä ilmaantuu jokunen matto lisää tällä menolla. Olisi kiva saada nuo Maxit kokonaan pois ajelehtimasta, sillä ne ovat varastossani vaikuttaneet jo noin 10 vuotta. Nyt niitä on jäljellä ehkä 2-3 kg kaikkiaan, mutta alunperin niitä oli huomattavasti enemmän, pussilankoina ostettuja.

Sunnuntain ratoksi aloitin itselleni uuden huivin neulomisen. Kunnon hamsterityyliin yritän tyhjentää toista paksuja lankoja sisältävää pahvilaatikkoani. Siinä toisessa majailevat Novitan Isoveljet ja Tempot, mutta tässä toisessa nurkkia valtaa sekalainen seurakunta mitä kummallisempia ja parittomampia lankakeriä, joukossa tosin ihan asiallista Novita Ainoakin, josta petroolinväriset pääsivätkin puikoille. Ainon kaveriksi olen huiviin neulomassa Gedifran herkullista boucle-lankaa Lourdanaa, jota olen löytänyt paikallisen kangas- ja lankaliikkeen alekorista naurettavaan euro per kerä -hintaan. Huivista on tulossa iso, muhkea ja rouhea, juuri sopiva pakkaspäiviin . Homma sujui eilen niin sutjakkaasti, että huivi taitaa päätyä pingotukseen ehkä jo tänään tai ainakin viimeistään huomenna.