silläkin uhalla, että kohta ketuttaa. Olenpa optimisti! Jalka suussa

Vuodenvaihteessa tuli tosiaan tehtyä aika ahkerasti käsitöitä. Osan olen jo ehtinyt esittelemäänkin ravelryssä ja Pääasiat-blogissa, mutta kai olisi korkea aika esitellä ne täälläkin. Mitenkäs tänne kuvia laitetaan???

Voihan kieku ja kaiku, se onnistui! Ja suoraan Flickristä... *vetää innostuneena henkeä*

Kuvassa siis mökkimaisema terassiltamme, etualalla näköalaa peittämässä Doris Chanin suunnittelema huivimalli All Shawl, jonka virkkailin uuden vuoteni huviksi aattona aloittaen ja uuden vuoden ensimmäisenä päivänä päättäen. Lankana on Karnaluksista rohmuttu Schoeller & Stahlin Portofino Souffle, jota onneton sitten olin ostanut VAIN kuusi kerää. Eihän se sitten riittänytkään huiviin tarkoitettuun komeaan reunukseen, jooten tyydyin nykertämään tuollaisen simppelin ketjusilmukkahapsutuksen. Lankaa jäi mitätön nyssäkkä, hyvä kun riitti. Painoa huivilla on 282 g, 6 mm:n koukulla tätä väkersin ja hyvä tuli, on harteilla juuri nytkin.

Ja sitten päästiin pääasioihin. Viime vuoden 44 pipon saldo taitaa kalveta tänä vuonna, sillä tammikuu ei ole vielä puolessakaan ja pipoja on puikoilta juoksennellut joutuisasti jo kuusin kappalein. Kuvia on tosin vasta viidestä... Tukittu

Yläkuvassa ensimmäinen. Paha kirjoneulebuumi iski takavasemmalta, ja automatka mökille oli otollista aikaa neuloskella tällaista takaraivosta tempaistua mallia. Kirjoneuleisiin tosin otin osviittaa vanhoista Novita-lehdistä, tämän malli taisi löytyä näistä uudemmista. Seiskaveikkaa luonnonvalkoisena ja parin vuoden takaista jättiraitaa, 58 g 4 mm:n puikoilla tikuteltuna. Tälle annoin nimeksi "Ruskaa lumella".

Tauti senkun paheni... Tässä hiilenharmaata seiskaveikkaa ja vähän tuoreempaa jättiraitaa, SNY:n hupukkeesta jäljelle jäänyt jämänyssäkkä, yhteensä 68 g 4 mm:n puikoilla. Ja tämä oli "talvinen aamuhämärä" tai jotain muuta yhtä luovaa.

Välillä piti kuitenkin tikutella ihan yksiväristäkin. Ravelrystä on löytynyt tämä Button Tab Hatin ohje, joku Banana Republicin pipon lookalike tämä on (en ole kyllä ikuna sitä alkuperäistäkään bongannut), mutta simppeli ja nopea malli, ihan lysti tehdä. Seiskaveikkaa hiekanruskeana ja ne samat 4 mm:n puikot käytössä. Painoa 48 g.

Ei ne kirjoneuleet kyllä jättäneet sitten rauhaan kuitenkaan. Tämä on melkein kuin tuo Button Tab hat, paitsi ettei ole Buttonia eikä Tabia ja on kirjoneuleraita. Tämän raidan malli löytyi jostain 90-luvun Novita-lehdestä. Seiskaveikkaa, roosaa ja äidin joululahjahupukkeen polkkajämät, 4 mm:n puikot ja painoa 52 g.

Ihankarsee taustaväri, suokaa anteeksi, mutta se on vanha froteepyyhe, jonka päällä tätä pipoa kuivattelin kostutuksen jälkeen. Tämän "Metsän poika" -hatun tein ihan varta vasten siipalle, kun törmäsin jossain vanhassa lehdessä tuohon alempaan kirjoneulemalliin (siinä se oli sukanvarressa) ja heti näin sieluni silmillä tällaisen pipatsun! Tuota ylempää puumallia sitten sainkin etsiskellä vähän kauemmin, enkä kyllä nyt heti muista mistä lehdestä se löytyi, mutta loppujen lopuksi tästä tuli minusta ihan mahottoman muikea pipo. Miehellekin kelpasi.

Lankana on vaaleanharmaa seiskaveikka sekä sammaleenvihreä raitaseiskaveikka, joka tuo juuri sopivasti elävyyttä tuohon metsikköön ja sen puihin. Yhteensä lankaa meni 62 g. Harmillista kyllä täydellisyyteen pyrkivä mieleni pahoittui, kun huomasin ihan loppuvaiheessa vasta, että ylempi kuvio on yhden silmukan verran sivussa. Että syletti! Hetken manailtuani totesin, ettei ne metsikötkään ihan symmetrisiä ole, ja pidin suuni ihan supussa. Ja kuten vanha sananlaskukin jo sanoo, niin "hullu ei huomaa eikä viisas mitään virka", siippakaan ei ainakaan kommentoinut asiaa vaan veti pipon tyytyväisenä päähänsä.

Tästä tuli sen verran onnistunut tekele, että päätin ihan kirjoitella tiedot muistiinkin (sitten joskus), ja teen tästä varmaankin toisen version vaikkapa kuopukselle. Siihen pitää muistaa pidentää alakuusien latvaa yhdellä silmukalla ja pitää huoli siitä, että yläpuut tulevat kohdalleen, tai sitten ainakin ihan reilusti epäsymmetriaan. Tai sitten ne voisi korvata jollain eläinkuviolla, kenties oravia ruskealla langalla...? Hmmm....

Tämä on tällaisenaan aika korkea pipo, siipalla kun on sellainen kummallinen kuuppa, ympärysmittaa vähän mutta korkeutta piisaa. Puukuvioiden leveys on 10 silmukkaa ja muistaakseni pipoon loin 90 silmukkaa, ja oli miehen arviolta 56-57 ympärysmittaan juuri sopiva.

Niin, se kuudeskin pipo on jo valmiina, mutta ei vanha enää jaksanut kuvata. Jätetään seuraavaan kertaan.

***

Niin, ja todettakoon, ettei tämän blogipostauksen aikana vahingoitettu yhtäkään tietokonetta, huonekalua tai Keskiäkäistä naisihmistä. Paitsi jos tämä ketale ei nyt suostu julkaistumaan. Huuto