Ravelryssä oli mielenkiintoinen keskustelu otsikon ristiriitaisen sanayhdistelmän käytöstä elävässä elämässä. Jäin oikein pohtimaan itsekseni, että missä tilanteessa itse tulee tuota käytettyä, se kun oikeastikin kuuluu sanavarastooni, joskaan ei ihan kovin aktiivisessa käytössä. Itse asiassa sillä tosiaan on monia merkityksiä:

  • esiteinin kysyessä lupaa johonkin sellaiseen, johon ei lupaa mielellään anna - tarkoittaa siis silloin, että "periaatteessa juu, mutta tällä kertaa kuitenkin ei"
  • miehen esittäessä näitä perin tarkoituksenmukaisia kysymyksiä tyyliin "eihän sulla oo mitään sitä vastaan, että meen naapurin äijän kanssa tekemään jotain jonnekin ja tuun vasta iltasella?", jolloin tarkoitus on sanoa, että "juu, kyllä mulla on jotain sitä vastaan, kun olin ajatellut että tehtäis joku homma yhdessä, mutta kun olet aikuinen ihminen enkä minä ole vanginvartija, niin tee niinkuin tykkäät"
  • ylipäätään, kun kuka tahansa kysyy jotain, johon itse asiassa jo vastaakin itse: merkitys on silloin "olisiko oikeasti kannattanut ensin itse miettiä?"

Varmaan on muitakin merkityksiä, mutta nyt ei jaksa niitä pohtia.

***

Valmista tulee. Siis käsitöissä. Kaikesta sellaisesta, mikä vaan ei ole kesken oleva musta huivi. Uusia hattuja on yksi valmiina ja kaksi puikoilla (mikä onni, että ihmisellä on monet samanlaiset pyöröpuikot!), kun oli kaksi ideaa mielessä ja molempia piti päästä toteuttamaan hetijustnyt. Illalla on taas laadukasta neuleaikaa, kun on Länskäri-neulojien tapaaminen. Voi olla, että ollaan Zeldan kanssa kahdestaan, mutta toivottavasti Lohjan Pressoon eksyy muitakin.

***

Lapset lähtivät eilen isonvanhempien kanssa Espanjaan viikon aurinkolomalle, mies lähti tänä aamuna työmatkalle Poriin. Minä aloitin laatuaikani siivoamalla akvaariota tänä aamuna ennen töihin lähtöä, illalla kun laatuaika siis tosiaankin jatkuu neulomalla.  Saan siis olla ihan itsekseni pari päivää... jesh!

***

Sunnuntain urheilu-uutisetkin ovat vielä kertomatta: pojilla oli lätkämatsi Jäähonkaa vastaan. Vahvuudesta uupui muutama pelaaja, yksi pojista joutui nilkka nyrjähtäneenä seuraamaan matsia "lehteriltä" - kyllä harmitus näkyi nassusta... Tällä kertaa joukkueet pääsivätkin mittelöimään keskenään ilman tuomarien ylimääräisiä sotkuja, ja hyvää peliä pelattiin puolin ja toisin. Lopputulos tosin oli ennalta arvattavissa, kyllähän Jäähongasta näkee, että se on suuren SM-liigaseuran kasvattajaseura ja pelaajapohja ihan eri luokkaa kuin Nummelassa, mutta kyllä Nupsin pojat ihan sisukkaasti kampoihin pistivät. Lopputulos oli 7-3 Jäähongalle, esikoinen oli kahdessa maalissa syöttäjänä, mutta hyvistä yrityksistä huolimatta ei omia maaleja kohdalle osunut. Ja kuten Teisallekin toisaalla sanoin, ehkä vielä joskus, kun tähdet ovat hyvässä asennossa ja Nupsin pojilla on erityisen hyvä päivä ja ehkä Jäähongan pojilla vähän huonompi, saattaapi Nups vielä pelata tasan tai voittaakin.

Samana päivänä aikaisemmin olimme Nummelan hallilla seuraamaan serkkuni pojan edesottamuksia Klaukkalan Kurran 99-joukkueen riveissä. Aika hassulta tuntui katsoa sellaista kiekkoa, jossa vielä pelataan minuutin vaihdoilla, vaikka eihän esikoinenkaan ole pelannut lentäviä vaihtoja kuin tämän syksyn! Pikkuserkun joukkue oli vielä päiväunilla ensimmäisen erän ajan, mutta sitten tuli herätys ja Nups vuorostaan painui nokosille toisen erän ajaksi, sillä ensimmäisen erän voitti Nups 6-0, toisessa erässä Kurra pisti hirmuisen kirivaihteen päälle ja nousi vielä 6-5 -tilanteeseen, mutta sitten Nupsin voitto sinetoityi seitsemännellä maalilla ja loppunumerot olivat tosiaan 7-5 kotijoukkueelle. Pikkuserkku teki yhden maalin, ja erityisen tärkeäähän oli, että Esikoinen oli matsia seuraamassa.

***

Siinäpä ne, kuulumiset tällä kertaa. Ulkona paistelee aurinko, on oikein kunnon kipakka syysaamu - tylsää, että pitää töissä istua. Mutta sujuvat nuo testaamisetkin paremmin, kun saa katsella aurinkoista metsää ikkunansa takana...