Kotona nettiyhteys edelleen kränää, vaikka siippa onkin sitä viikonloppuna yrittänyt naapurin avustuksella rassata kuntoon. Eilen illalla alkoi tympäistä netissä surffaaminen pahasti, kun yhteys pätki parin minuutin välein. Siirryin siis pelaamaan Mah-jongia, joka sujuikin ongelmitta ja hieman liiankin hyvin... Sain itseni irti tietokoneen äärestä vasta puoliltaöin, ja nyt painaa uni silmää.

Nukutun yön jälkeen pohdin taas uudestaan noita äh-neuleita. Kokeilin kummitytölle aiottua neuletta päälleni ja totesin, että kyllä se on purkuun pistettävä, jos se minullekin menee päälle... ;-) Jotain ulkomuodollista eroa kun kyllä tukevassa Keskiäkäisessä ja hoikkeliini kummitytössä on... Eikä tuo oma Kuopuskaan minun kanssani samoissa mitoissa ole, Luojan kiitos, joten päätin aamulla armotta, että se mikä neulottu on, päätyy takaisin kerille heti kun kotiin pääsen, ja aloitan sitten uudestaan silmukkamääriä rukkaamalla pienemmän version.

Samoin päätin purkaa tuon Kuopukselle tulossa olevan Sassy Shrugin tekeleen, ja aloitan hänellekin tuolla samaisella ylösalaisinraglanin ohjeella oman neuleen. Tuota Nina-lankaa kun on riittävästi ihan kunnollisen kokoiseen neuletakkiinkin, niin mitäpä sitä turhaan pelkkää hihatinta tekemään.

Samassa vauhdissa kaivelin Isoveli-laatikkoani. Sieltä taitaa löytyä ainakin yhteen joululahjaan ainekset, mutta minulla oli mielessä tarkistaa, olisiko siellä kenties riittävästi mustaa Isoveljeä oman neuletakin tarpeiksi. Ja kyllähän siellä oli. Yhtä värierää löytyi 500 g ja toista 200 g, ja kyllä noista nyt yksi musta perusneuletakki Keskiäkäiselle pitää syntyä. Ja jos ei noista synny, niin ostanpa sitten vähän lisää kaupasta. Musta neuletakki -sellainen kunnollinen- nimittäin vaatekaapista uupuu.

Ja sitten kun nuo kolme on saatu tehtyä, lienee aika ryhtyä neulomaan Esikoiselle viimeinkin sitä villapuseroa, josta on ollut puhe vasta pari vuotta... =)

***

Ravelryn Reissuhuivi-porukan ensimmäinen jonkun muun aloittama huivi tuli postissa perjantaina, ja eilen neuloin siihen oman osuuteni. Jonkinsorttista pähkäilyä vaatii keksiä silmukoihin sopiva malli ja edelliseen lankaan sopiva lanka ja sen väri, mutta ainakaan tämä ensimmäinen ei ollut kovin hankala; tosin piti kyllä plärätä läpi puolen tusinaa neulemallikirjaa, ennen kuin sopiva sovellettava löytyi Barbara Walkerilta. Itselle muistiin, että lankaa (Isoveli) meni 36 g. Saapas nähdä, koska seuraava neulottava kolahtaa postilaatikkoon.

Muitakin pikkuisia juttuja valmistui eilen; blogiarvonnan voittajien pienet omatekoiset lahjat, joista en vielä kuvaa tänne laita, sillä ensin pitää saada voitot matkaan mitalikolmikolle. Tänään lienee sopiva hetki viimeistellä paketit, joten ehkä saan ne matkaan jo huomenna tai viimeistään keskiviikkona.

Seuraavaksi pitäisi miettiä jotain sopivaa tehtävää Virkkausvaihdon kaverilleni. Mietintämyssy käy koko ajan täysillä, joten eiköhän tästä kohta valmista tule. Pikkuisen kyllä on sellainen runsaudenpula, koska mukavia ja hauskoja virkattavia olisi niin paljon... ;-)

Virkkausringissäkin alkaa kohta seuraava tempaus, ja sielläkin on tiedossa jonkinlaista vaihtoa. Patalappukeräykseenkin tekisi mieli osallistua, mutta tuntuu siltä, että kohta osallistun jo ihan liikaa ja liian moneen. Tosin muutaman patalapun virkkaaminen/neulominen nyt ei olisi homma eikä mikään. Mietitään. Seuraavaa SNY-pakettiakin voisi jo miettiä... Käsityösyksy näyttää lupaavasti työntäyteiseltä!