Tässä blogissa ollaan ajoittain erittäin tekstipainotteisia - myönnetään. Yritän korjata tilannetta aina silloin tällöin kiihkeillä kuvakavalkadeilla. Tänään on taas sellaisen vuoro, sillä olen saanut paljon juttuja aikaan, mutta kuvat ovat jääneet uupumaan. Kaikkea ei maailmassa voi korjata, mutta tämän pienen, mutta äänekkään epäkohdan korjaan tässä ja nyt:

389526.jpg

Ystäväni, nimetön nalle, sai kunnian kietaista esikoisen NuPS-huivin kaulaansa ja esitellä sen kaikelle kansalle. Mitäpä tässä, pitänee kuitenkin varoittaa esikoista, ettei kannata kantaa näitä värejä missään Suomi-Ruotsi - maaottelussa...

389524.jpg

Project Spectrumin hengessä on sinistä väriä nyt esiintynyt varsin monessa eri sävyssä tämän kuukauden käsitöissä. Tämän kuopukselle tänään tehdyn kissajussipipon väritys on tosin ihan tarpeen vaatima: kuopus on hujahtanut pituutta siinä määrin, että hän joutui ottamaan käyttöönsä esikoisen viimetalvisen haalarin, jossa on miehekäs sininen väritys. Ja eihän äiti kestä katsella, kun neiti vetää punaisen pipon päähän... joten taas kerran uusi pipo. Tästä tulikin oikein napakka ja hyvä, tein sen kaksinkertaisella woolilla, ja taidanpa jatkaa pipojen tekoa noilla langoilla. Minusta tuli oikein fani, joten ei ihme, että puikoille pääsi heti myös pikkukaulaliina tämän pipon kaveriksi.

389521.jpg

Nallukka pääsi myös esittelemään calorimetryni sekä sen seuraksi neulotun kaulahuivin. Olen vallan tykästynyt tuohon mallineuleeseen, jota kokeilin nintendo-pussukassa. Tässä se pääsi hieman jalostuneempaan käyttöön kaulahuivissani. Joutuisa ja mukava, nostetuilla silmukoilla muodostuva joustava neule.

389523.jpg

Ja tottahan piti vielä kämmekkäätkin tehdä kaveriksi. Näin on valmiina näpsäkkä setti.

Mutta sitten oikein tarinaa: päätin neuloa itselleni uuden kassin. Koska tapanani on raahata mukana lähes kaikkea, mitä vain keksin, on kassieni oltava kokoa "everything but the kitchen sink". Tämä tavoite mielessäni kaivelin varastostani kaikki harmaat ja mustat fritidsgarnit ja ryhdyin tavoittelemaan päämäärääni.
389529.jpg

Pohjasta halusin vahvan ja venymättömän, joten turvauduin virkkuukoukkuun. Tein pohjan ensimmäiseksi ja käytin virkkuumallina netistä löytämääni pannulapputekniikkaa, jolla muodostuu melkein kaksinkertainen neulos.

Virkatun pohjan reunoista poimin silmukat pyöröpuikoille, asettelin silmukkamerkit kulmiin ja neuloin.

389528.jpg

Ensin kulutin loppuun (tai niin luulin) yksivärisen harmaan. Sitten päätin, että kaipaan jonkinlaista kuviointia kassini kylkiin, joten kaivoin esiin mustan sekä aavistuksen siniharmaan, ruskealla terästetyn harmaan, jota minulla oli aikoinaan tasan yksi kerä. Kuvio muodostuu nostamalla aina mustasta kerroksesta yksi silmukka muutamaa kerrosta ylempänä. Kun siniharmaa lanka alkoi huveta, vaihdoin värit keskenään, ja kun kyllästyin kuvioon, neuloin ensin loppuun yhden mustan kerän ja sitten loput siniharmaasta.

389530.jpg

Kassi alkoi pikkuhiljaa valmistua... yläreunaan neuloin vielä mustaa, ja lopulta neuloin myös läpän mustalla, sillä luulin jo käyttäneeni kaikki harmaat. Mutta yllätys... kun vähän kaivelin lisää lankasäkkiä, sieltä löytyikin yksi kerä harmaata, mutta liian myöhään. No, musta läppäkin on ihan kiva, vai mitä sanotte?

389531.jpg

Näin komea laukku sitten lopulta tuli ulos koneesta. En tehnyt hihnaa neulomalla tai virkkaamalla, vaan pihistin valmiin hihnan vanhasta urheilukassista. Hihnan kiinnitystä varten on laukun reunoissa pienet metallirenkaat. Kuvasta puuttuu vielä kiinnitysnappi, mutta oli niin kiire päästä kuvaamaan tämä saavutus, että en jaksanut odotella kassin kuivumistakaan... =)

Huh. Kuvia siis on pukannut, samoin valmista työtä. Laskeskelin, että kisujussipipon jälkeen lankahamsterisaldoni keikkuu jo lähellä kilon kulutusta, eli on 971 g. Pelagia-täti on HYVIN tyytyväinen itseensä...