Tammikuu eli keskiäkäisittäin pipokuu on ehtinyt puoliväliin. Pipoja on syntynyt, mutta niin muutakin, tosin sitä muuta ei ole valmiina. Pipoja on.

Tänä aamuna piti oikein pysähtyä talomme eteläisimmän huoneen ikkunaan ikuistamaan outo valoilmiö:

Kyllä se on talviauringon sarastus tuolla metsän takana. Tällainen kalpea rusotus on mielestäni lähes kauneinta talvessa. Valokin on vaaleanpunaista.

Talviauringon valossa innostuin sitten kuvaamaan viimeisimmät pipot:

Pipo on luonnonvalkeaa Tempoa, jota myytiin paikallisessa Prismassa kohtuulliseen hintaan - myönnän, että keriä taisi meille kotiutua aika monta, sillä Tempo on onnistuneinta Novitaa aikoihin. Hamsstrauksestani huolimatta keriä vielä sinne Prismaan jäikin. Tähän pipoon meni melkein koko kerä, sillä nuo tupsut syövät lankaa estottomasti. Neulemalli on Baby cables Barbara Walkerilta, viime talvenahan näitä "palmikkopipoja" tuli tehtailtua myös.

Tämäkin on Baby cablesia, lankana vain on Gjestalin Cool Flamme Tweed, jota kului 70 g. Näitä yksittäisiä keriä minulla on edelleen parakin laatikoiden kätköissä, niistä syntyy pipoja silloin kun sattuu huvittamaan.

Opettelin sitten omaksi ilokseni tällaisenkin pikkupalmikon - nämähän eivät ole "oikeita" palmikoita, vaan nämä tehdään silmukoita "vääntämällä" (en oikeasti tiedä miten suomeksi sanotaan "Twisted Stitch"). Tämän pikkupalmikon nimi on Siansaparo (juu, kaunis nimi...), joten tässä on sitten Saparot rivissä. Lankana Gjestal Naturgarn, jota kului 78 g.

Tämä pipo pääsi lämmittämään omaan päätäni. Tässäkin on Saparot rivissä ja lankana on musta Tempo, jota oli Prismassa enää vain yksi kerä - jos olisi ollut enemmän olisi sitä meille kotiutunutkin enemmän...  Tämäkin vei lankaa 78 g - mitä ihmettä teen noille kaikille 20-30 g nöttösille???? Tästä tykkään kovasti, se on jo pari päivää ollut kovassa käytössä - sinänsä outoa, ettei minulla tähän mennessä ollut ensimmäistäkään neulottua, mustaa pipoa. Yksi vaihdossa saatu virkattu minulla on, muttei neulottua. No, nyt on sekin puute korjattu.

Nyt on siis koossa yhdeksän pipoa eli olen tehnyt kolme kypärätemppua tammikuulle. Hyvin siis menee, kymmenes pipo on jo puikoilla.

Siinä sivussa koukuttelen pyörylöitä torkkupeittoon ja yritän muistaa tikutella myös tuota hartialämmitintäni.

***

Pojilla alkoi kevätkauden uurastus torstaina ja ensimmäisenä tuli vastaan HJK. Pojat olivat epäystävällisiä isäntiä ja veivät ottelun nimiinsä 4-1, sunnuntaina vuorossa on EVU Myyrmäessä. Ja siitä se sitten jatkuukin parin ottelun viikkovauhtia kesää kohden.

Nyt täytyy päästää Kuopus välillä koneelle. Viikonloppuja!