Parakin sisustaminen ja muut vappuriemut, lähinnä kesähuivivaihdon huivin tekeminen veivät vähäksi aikaa huomion kesken olleelta pikkuhuivilta, mutta Suomi-Kanada -ottelu oli mitä parhain momentum saada huivi valmiiksi... *liikaa Tami Tammista...*

3504158581_a9dcaf4380.jpg

Tällä kertaa lankoina Novitan Samos Lollipop (beige) ja Toptexin Katerina, jota olen hankkinut Ketunpää-tuotteesta. Yhteensä tähän huiviin kului lankaa 60 g ja neuloin tämä 5 mm:n puikoilla.

Ravelryn selaaminen tuottaa välillä hyvinkin spontaaneja neuleprojekteja. Olen jo jonkin aikaa ajatellut neuloa itselleni kesäpipan, mutta mallin valitseminen on tuottanut päänvaivaa (anteeksi sanaleikkini). Sitten satuin lukemaan suomalaisten neulojien juttuja ja joku vinkkasi siellä neulelehti Ullassakin ilmestyneeseen Persikkavaahtoon. Olihan malli Ravelryssakin, joten tulostin lauloi pikaisesti ja hetken päästä olin jo parakissa valitsemassa sopivanväristä Samosta uutta projektia varten:

3504957322_c8c338635b.jpg

Nyt minullakin on kesäpipa, joskin tämä ei ole niinkään Persikkavaahtoa... Mieleeni tuli pipoa neuloessani vanha Simon & Garfunkelin hitti Scarborough Fair, jossa laulellaan erilaisista yrteistä, joten ristin pipon Sage-pipoksi, suomeksi se taitaisi olla Salvia-pipo sitten.

Tämä piponen oli erittäin nopsa neulottava, tämäkin tuli valmiiksi lätkämatsin aikana, tosin aloitin sitä toki jo toissailtana. Malli on yksinkertaisuudessaan loppuun mietitty ja mukava pitää, joten lisää tällaisia on luvassa - ensi hätään nyt sitten beige tuon uuden huivin kaveriksi, kun lankaakin jäi harmittavasti yli!

Ohjeen tekijä oli omaan Persikkavaahtoonsa saanut kulumaan 60 g, mutta minulla meni vain 46 g 4,5 mm:n puikoilla neuloen. Luulin saavani kulutettua kaiken yrtinvihreän Samoksen tähän, mutta väärin luulin. No, ehkä noille nöttösillekin vielä koti löytyy.

Kesävaihtohuivi on pingottunut ja odottaa enää lankojen päättelyä, joten pidemmittä löpinöittä - töihin!