Huomasin juuri, että olen kuluneella viikolla selvästikin ollut vähän allapäin, juttuni ovat ainakin olleet turhan vakavia. Mutta ei hätää, kyllä täällä kaiken tuon vakavuuden alla edelleen on myös se positiivinen ja ei-niin-turhan syvällinen ystävänne Pelagia. Mutta onhan tässä nyt ollut tuota ajattelemisen aihettakin, monenlaista.

Lapsilla alkoi syysloma ja he lähtevät varmaankin huomenna tai viimeistään maanantaina keskiseen Suomeen mökille aktiivilomaa viettämään. Minä puolestani nautin A-luokan lomasta töiden merkeissä ja ilman perhettä... enkä edes yhtään aio hävetä sitä, että tulen nauttimaan jokaisesta yksinäisestä hetkestäni! Perheeni on minulle maailman tärkein asia, mutta en siitä huolimatta suostu viettämään jokaista työn ulkopuolista hetkeäni heidän seurassaan... joskus on vain pakko saada olla ihan yksin, tehdä vain sitä mikä huvittaa tai olla tekemättä mitään. Luultavasti en tule tekemään mitään ihmeellistä, mutta pelkästään se tosiseikka, että kotona ei huuda yksikään elektroninen lelu, kukaan ei pimputa epävireistä pianoa, huutele äitiä tai minun ei ole mikään pakko tehdä ruokaa - siinä on lomaa riittämiin.

Käsityöpuolella tapahtuu: perjantaina lapset saivat nuorimmalta serkultaan (tai siis todennäköisesti serkkunsa äidiltä) kutsun neidin 1-vuotispäiville maanantaina. Kyseessä on ihan syyslomalaisille järjestetty esijuhla, sillä varsinainen syntymäpäivä on vasta sitten seuraavana viikonloppuna. Minä ryhdyin siis heti eilen illalla tekemään neidille synttärilahjaa ja kohta onkin jo pipo valmiina. Jos vain ehdin, neulon vielä pienen kaulaliinan pipon kaveriksi, niin on sitten syksyinen setti antaa lahjaksi neidille. Langat löytyivät sopivasti ehtymättömistä varastoistani, Novitan tehtaanmyymälästä pussilankana hankittua pinkkiä liukuvärjättyä Nallea. Lanka tuntuu epätavallisen pehmoiselta sormissani, vaikka epäilin ensin, että olisi pitänyt olla pehmoisempaa lankaa, mutta Wooleista ei löytynyt sopivaa väriä, enkä ehtinyt ryhtyä värjäämään. Todennäköisesti kuitenkin pipon alla pidetään puuvillaista kypäräpipoa, joten Nallekin kelpaa tähän hätään. Pipo on malliltaan sen verran simppeli, että langassa pitää olla vähän enemmän ideaa. Liukuvärjättynä piposta tulee oikein soma (vaikka itse sanonkin). Kaulaliinaan käytän luultavasti sekä Nallea että pehmoisempaa merinovillaa, ja teen tuosta merinovillasta pipoon kukkasen koristeeksi.

Esikoinen ei ole tänään päässyt lätkätreeneihinsä, koska on pieni flunssa päällä, joten lähdimme aikaa kuluttaaksemme käymään läheisellä kirppiksellä. Sieltä löytyikin minulle varsinainen aarre: neulenukkeja naurettavaan hintaan, joten nappasin heti mukaani kolme. Itse asiassa taitaa olla syytä käydä huomenna uudestaan, sillä noita voisi antaa pikkulahjoina muillekin käsityöhöperöille... Voisin vaikka ostaa sieltä kaikki jäljelläolevat varastoon. Ne kun sopivat myös pikkulahjoiksi nuorille neideille. Esikoinen löysi hänkin aarteen: käytetyn maalivahdin mailan, joka heti lähtikin mukaamme. Edellisen pihapeleihin tarkoitetun mailan on joulupukki tuonut muutama vuosi sitten, ja se maila alkaa kohta olla entinen...

Herpes-virukseni on taas aktivoitunut, ja "kukkii" nenässä. Tuo virustulehdus kipeyttää kaulan rauhaset ja vetää ihan väsyneeksi. Ei huvittaisi mikään, mutta illan varteen on odotettavissa isoveli naisystävineen kylään ja yöpymään, ja todennäköisesti paikalle saapuvat myös vanhempani saunomaan. Kehtuuttaa, mutta ei auta... kai tässä on pikkuhiljaa etsittävä sisältään vieraanvarainen ja ehtoisa emäntä ja ryhdyttävä valmistelemaan ruoan puolta. Aviosiippa kun lähti naapurin isännän kanssa traktoreita katsastamaan...