Kehittelen uussanoja Suomen kieleen. Ihan en vielä ole keksinyt lausetta, johon tuon sanani lykkäisin, joten hoitakoon otsikon virkaa.

Ei tule kummitytölle tunikaa. Tulee jakuntapainen. Muutaman päivän olen etsinyt ja etsinyt sopivaa ohjetta, olohuoneen rahilla on läjäpäin Modaa ja Novitaa ja Suurta Käsityölehteä, seassa muutama IK ja sekalainen seurakunta neulekirjoja. Kunnes tukeuduin uskolliseen ystävääni Knitting Pattern Centraliin ja sieltähän se löytyi. Half-a-Cardi. Simppeleistä simppelein pikkujakku, oikeastaan enemmän "hartialämmitin" kuin jakku, mutta just passeli ylhäältä alas -malli, ja vielä sopivaa kokoa kummitytölle (uskoisin). Tosin teen taatusti jakusta vähän pitemmän ja hihoistakin edes kyynärpäihin ulottuvat, ja eteenkin lisäsin silmukoita, että yltäisi edes edestä ylhäältä kiinni, joten jakusta tullee enemmän 3/4-cardi tai peräti 4/5-cardi kuin puolikas, mutta kumminkin. Aloitin eilen illalla ja ainakin tässä vaiheessa näyttää hyvältä... *laitetaan sormet ristiin* Innostuin niin kovin, että tänä aamunakin meinasin töistä myöhästyä, kun istuin vain kotona neulomassa jakkua ja katsomassa keihäskarsintaa...;-)

Lankana siis onneksi ajoissa mieleen juolahtanut turkoosi Lollipop-Samos parin vuoden takaa. Neulottuna on itse asiassa oikein kaunista, ja kun tuossa jakkumallissa liikutaan ihan sileä neule -ainaoikea -linjoilla, kaunis lankakin pääsee hyvin oikeuksiinsa.

Blogiarvontani voittajille kerrottakoon väliaikatietona, että voin pyhästi luvata postilähetyksiä ensi viikolle, ehkä jo jopa alkuviikkoon. Voitot ovat 90 % valmiina, joten toivoa on niin paljon, että jo uskallan luvata.

Kuopuksen hihatinko? Öööööh...

Huomenna on muuten isäni syntymäpäivä. Mittariin tulee 72 vuotta. Huh! Niin on ollut pyöritystä viime aikoina, etten ole ehtinyt edes ajatella syntymäpäivälahjaa, voi minua. Tai siis, hyvänen aika, velimieshän hankki isälle meiltä yhteisen lahjan - olen unohtanut ihan kokonaan! Onneksi... *nolottaa* Täytyykin muistaa huomenna soittaa isille ja onnitella.

****

Kävin tiistai-iltana kirjastossa, ja löysin oikeastaan hämmästyttävän monta lainattavaa käsityökirjaa tai -lehteä. Pari ruotsinkielistä virkkauslehdykkää lähti mukaan, samoin Maire Uotilan ilmeisesti uusin ruutuvirkkauskirja, jossa oli silmääni miellyttäviä malleja, sekä löytyi Vogue on the go! sarjan teos Teen knits (tai jotain sinne päin), tosin se on jo vuodelta 2001, eli mallit vähän vanhentuneita, mutta ehkä sieltä jotain inspistä sentään löytyy, kuopus kun alkaa olla tuota kokoluokkaa.

Lainattujen lisäksi sorruin tänään tilaamaan jenkeistä muutamia virkkauslehtiä ja yhden kirjan. Saas nähdä koska saapuvat. Tuo kirja CrochetMe on ollut hankintalistalla jo joltisenkin aikaa, olen Ravelryssä ihaillut siitä tehtyjä malleja, ja päätin, että nyt sen voisin oikeastaan ostaa, kun muutenkin halusin noita lehtiä muutaman hankkia. Postikulut jenkeistä ovat sen verran kovia, että kannattaa sitten ostaa tinki täyteen ja ottaa postimaksusta kaikki ilo irti.