Kävin eilen Kuopuksen jumppatreenin aikana hoitamassa asioita: paikallisessa urheiluvälinekaupassa hankkimassa Esikoiselle neonvärisiä nauhoja jääkiekkoluistimiin sekä 10 kpl kevytkiekkoja pojan joukkueen tarpeisiin. Sitä ennen olin jo pistäytynyt viemässä lupaamiani pikkujulisteita helmikuista illanviettoa varten yhden harrasteyhdistykseni puheenjohtajalle - ja hän kysyi iloisena, olenko tulossa keskiviikkona johtokunnan kokoukseen. Olin hetken ihan hiljaa ja totesin sitten, että enköhän tule, ainakin osaksi aikaa. Että siinä meni sitten se viimeinenkin vapaailta... onneksi olen jo päättänyt, että luovun tänä keväänä tuon yhdistyksen johtokuntatehtävistä, taitaa olla melkein viimeinen kokous siis.

Eipä siis ole vapaa-ajan kanssa ongelmia. Jostain vain pitäisi oikeastaan saada yksi päivä tai lisää tunteja ainakin viikonlopun päiviin, noista työpäivistä ei nyt ole niin väliksi... Töissäkin on parhaillaan menossa niin vauhdikas työrupeama, että päivän mittaan tuppaa hengästyttämään välillä.

Tänään hemmottelen itseäni ja menen hierojalle kesken työpäivän. Eilen alkoi nimittäin oikeassa lavassa ja niskassa tuntua sellaista jumitusta ja hienoista särkyä, että tuumasin pienen hoitotoimenpiteen olevan paikallaan. Kunpa olisi varaa ja mahdollisuus käydä hierojalla parin viikon välein!

Eilen illalla aloitin pähkäilyni Esikoisen kännypussin kanssa. Uskomatonta sinänsä, miten niin pieni asia voikin olla niin ongelmallinen. Olen päätymässä jonkinlaiseen kainalokotelotyyppiseen ratkaisuun. Yhden pussukan sain toki eilen illalla jo virkattua, mutta luultavasti homma menee uusiksi. Taidan ottaa itselleni tuon pussukan ja tehdä Esikoiselle alusta asti ihan uuden. Luultavasti teen sellaisen n. 6-7 cm leveän hihnan, jonka hän saa laittaa vinosti olan yli, ja siihen hihnaan sitten kännypussin ja ehkä vielä oman lokeron astmalääkettä varten. Se voisi itse asiassa olla aika toimiva ratkaisu, eräänlainen nuoren miehen "survival bag". Suurin probleema on kuitenkin kiinnitys: helpointa olisi tehdä vain olan yli pujotettava juttu, mutta toimivin ratkaisu olisi minusta jokin kiinni loksautettava kiinnitys, jolloin koko homman saisi pois päältä ilman suurta kiemurtelua. Nyt täytyy vain pohtia, mistä sopivan kiinnityksen löytäisi... pystyisiköhän jonkin vanhan repun kiinnityssysteemiä uusiokäyttämään?