Tänä aamuna on huono aamu. Huonosti nukuttu yö, nenä edelleen tukossa ja antibiooteista huolimatta särkee päätä ja silmiä. Siitä huolimatta, taudistani riippumatta, yön aikana kaverille neulottu huivi lepäsi mukavasti pyyhkeiden välissä ja asettui muotoonsa. Ei se kaipaa tupsuja eikä hapsuja, se on hyvä näin:

"Kolea aamu -huivi", nimestään huolimatta tehty lämmöllä ystävälleni T:lle.

Malli: sivu 7 Barbara Walkerin A Second Treasury of Knitting Patterns; Seeded Rib Check ja sen variaatio, Seeded Rib Pattern. Helppo oikean ja nurjan vaihtelulla muodostuva malli, joka sopii erinomaisesti juuri huiviin, koska molemmat puolet ovat jokseenkin samanlaiset. Silmukoita taisi olla 27, koska mallissa vaaditaan neljällä jaollinen + 3 silmukkaa. Tuli juuri sopivasti kapeanleveä huivi.

Mitat: leveys 15 cm, pituus 155 cm - pituus on sovitettu sellaiseksi, että huivia voi hyvin pitää kuvan osoittamalla tavalla - ystävättäreni mukaan hän yleensä pitää huivejaan näin.

Puikot: 4,5 mm addi-pyörö

Lanka: ONLine Linie 20 Cora, Muori Menninkäiseltä ostettu viime syksynä, muistaakseni. Ihana lanka, tykkäisin tästä itsekin, mutta väri ei ole minun värini. Toki voisi värjätä... hmmm...

Langankulutus: 134 g, eli aiemmin tehdystä Hurrikaani-piposta jäänyt hiukan vajaa kerä sekä kaksi kokonaista. Lanka tuli käytettyä tosi tarkkaan, yritin arvioida edellisen kerän kulutuksen mukaan sen, missä vaiheessa piti siirtyä tekemään tuo päissä oleva Seeded Rib Check -osuus, ja loppuviimetteeksi päättelyn jälkeen lankaa oli n. 12 cm:n pätkä. Tiukalle meni.

Lankahamstereihin, hushus! Ja neljän ensimmäisen päivän saldo on nyt 552 g. Not bad.