Hämmästyttävää kyllä, olin ihan onnellinen tänä aamuna siitä, että sain melkein ennen ylösnousua vetää kumpparit jalkaan ja tarpoa lumisen pihan läpi putsaamaan autoa ja etsimään ulkovarastosta talvikenkiä... Lapsetkin nousivat harvinaisen ripeästi ja ihailivat valkoista pihaa ikkunoista. Kuopus ehti jo harmitella sitä, ettei lumi kuitenkaan kauaa säily, mutta oli iloinen, kun juuri ostettiin uudet talvikengät. Niin olen minäkin. Vielä kun saisi esikoisenkin kanssaan kauppaan.

***

Kävin eilen ex tempore -vierailulla ystävättäreni luona Lohjalla palauttamassa Kuopukselle häitä varten lainattua takkia. Jäimmekin sitten istumaan, vaikka piti vain "kääntyä". Esikoinen ja talon nuori mies löysivät heti yhteisen sävelen, ja epäilenpä, että jatkossa joudun kuskaamaan esikoista Lohjan suuntaan ahkerammin kuin aiemmin... Mutta hyvähän se vain on, kun on kavereita. Ehdimme myös ystävättäreni kanssa jo alustavasti sopia, että suuntaisin Lohjalle lauantaina illalla syömään hänen kanssaan... Tuleepa reissattua sitten kodin ja Lohjan väliä monta kertaa saman päivän aikana, sillä lauantaina on myös ensimmäinen Länskäri-neulojien neuletapaaminen Lohjalla!

***

Jostain syystä en ehdi missään välissä kunnolla raportoimaan valmistuneista käsitöistäni. Olen vakaasti päättänyt kuluttaa Huopas-varastoani nyt pois, patakintaita olen huopasesta vääntänyt jo kolme, ja eilen illalla innostuin kokeilemaan patalappuideaani. Huopasen ongelma kun on mielestäni sen yletön huopuminen niin, että lopputulos muistuttaa lähinnä peltiä. Patalapun pitäisi kuitenkin olla tiivis, mutta joustava - ongelmallista Huopasen kanssa. Nyt olen ehkä löytänyt ratkaisun tähänkin ongelmaan, tosin kokeilua täytyy vielä vähän jatkaa. Noista kahdesta ensimmäisestä patalapusta tuli jo kohtuullisia.

Muutenkin olen viime aikoina ollut patakinnas-linjalla. Naturgarnista neulottuja patakintaita on seitsemän, joista neljä vielä huovuttamatta, ja huopasesta on siis kolme kinnasta tehtynä, yhteensä siis kymmenen patakinnasta. Lisäksi nuo pari patalappua, samoin on Naturgarnista neulottuna yksi kokeilupatalappu.

Arpajaispalkintolaatikkoon pitäisi vielä saada aikaiseksi tehdä ainakin pesukintaita (virkaten, neuloen), saippuapusseja (virkaten) ja näppipyyhkeiden pitimiä ja/tai näppipyyhkeitä, heijastimiakin olisi hyvä tehdä ja kenties reppumaskotteja lapsia ajatellen... Ompelupuuhiinkin pitäisi tässä pikkuhiljaa päästä, mutta viikonloput vilahtavat ohi uskomatonta vauhtia... *huoks* Monenlaista kierrätyskivaideaa ommellen on tarttunut hihaan, mutta puuttuu sitä aikaa ja mahdollisuus levitellä kamojaan. Lankahuone olisi pakko siivota ja järjestellä, muuten sieltä ei kohta löydy enää yhtään mitään. Pöh!