Tänään on firman pikkujoulut. Siitä tuskin kannattaa kertoa sen enempää, olen huolehtinut siitä, ettei liian hauskaa tule olemaan - tulin autolla ja lähden autolla. Talossa on siitä mukava systeemi, että pikkujoulut alkavat aina klo 17 suoraan työpäivän jälkeen, ja oikeastaan työnteko yleensä loppuu jo iltapäiväkahvien tuntumassa, kun johtajat huolehtivat riittävästä nesteytyksestä toimittamalla kaikenlaista kivaa juotavaa ruskeissa lasi- ja muovipulloissa kahvitiloihin... eli voi ottaa päivän suhteellisen löysin rantein, lopettaa työt ajoissa, käydä sosiaalitiloissa vähän kohentamassa ulkomuotoa ja sitten siirtyä saumattomasti juhlimaan.

Eilen illalla oli hämmentävä olo, kun en neulonut tai virkannut yhtään mitään. En siis YHTÄÄN MITÄÄN. Sen sijaan seisoin silityslaudan takana ja silitin pyykkivuorta hieman pienemmäksi. Olisin toki voinut jatkaa SNY:n lahjaa, mutta sen suhteen on hyvä pitää nyt lyhyt tuumaustauko, ettei tule sutta ja sekundaa. Täytyy vain tänä iltana sitten kotiin päästyä ja huomenna muiden käsitöiden lomassa jatkaa sitä, että saa sen valmiiksi sunnuntaina.

Turhan kiireinen viikonloppu on kuitenkin edessä, huomenna siis talkoilla ompelua ja sunnuntaina vanhempieni luo pientä perhejuhlaa viettämään ensin ja sitten illaksi Hankoon kuoron konserttiin. Jossain välissä pitää ehtiä viimeistellä SNY:n lahja ja koota paketti, jotta saan sen maanantaina postipojan kuljetettavaksi. Hei hulinaa!

Ostin eilen muuten lankaa, kun sitä ei oikeastaan kotona yhtään ole... Kävin paikallisessa K-ryhmän automarketissa etsimässä tytölle pitkiä kalsareita, kun neiti on kasvanut vanhoistaan ulos, ja siinä samalla ihan viattomasti vilkaisin lankahyllylle päin - ja siellähän oli sitä kampanjalankaa, Ninaa vai Niinaa, kumpaa se nyt onkaan... Piti ottaa kokeeksi muutamaa väriä jokaista pari kerää, mutta jo kotimatkalla alkoi harmittaa - olisi pitänyt ottaa marjapuuronpunaista enemmän! No, täytyy toivoa, että lankaa on vielä ensi viikolla tai aikaisintaan sunnuntaina, sillä tuosta marjapuuronpunaisesta voisi tehdä tytölle jonkinlaista jakkua, ja farkunsininen olisi aika kivaa esikoiselle, ja harmaa sopisi minulle, ja kauppaanhan jäi vielä luonnonvalkoista ja kirkkaanpunaista, joille myös voisi olla käyttöä ja... *ja kaikkihan me tiedämme kuinka tässä taas käy*

Aamulla joutessani selailin käsityölehtiä löytääkseni kenties vielä jotain hyviä ideoita huomisia ompeluita varten. Ompelutehtaan suunnitelmiin kuuluu ainakin enkeleitä, wc-paperisäilytys"telineitä", pannulappuja ja kenties patakintaitakin, joulusukkia, lahjapusseja, kenkäpusseja, ostoskasseja, muovikassien säilytysputkiloita ja mitähän vielä???