Suoritin lisäinventaariota vuoden 2007 käsityöharrasteesta. Aika korutont' on se kertomaa. Lankaa sain siis vuoden aikana kulutettua 21 716 g, osan niistä annoin yksiselitteisesti eteenpäin, osa tuli takaisin valmiiden tuotteiden muodossa (varamammalta sukkia ja lapasia) ja suurimman osan toki siirsin itse joko virkattuun tai neulottuun muotoon.

Tänä aamuna laskeskelin tuon langankulutuslistan avulla, kuinka monta työtä itse asiassa on vuoden aikana valmistunut, ja tässä tilastoja:

Virkatut:
7 pesukinnasta
5 vaatetta: Kukkuu-jakku, Flower Power-liivi, Abydos-liivi, Kuopuksen omasta päästä virkattu liivi sekä Shoop Shoop-jakku
11 huivia, joista osa meni Koukkuniemeen, osa lahjaksi, omaan käyttöön jäi pari
7 verkkopipoa, joista kaksi meni esikoiselle ja muut tilauksesta tai lahjaksi kavereille
5 muuta pipoa
2 tossuparia, jotka menivät arpajaisvoitoiksi
15 maskottia ja/tai pehmolelua: virkkausrinki rulaa!
9 erilaista pussukkaa, kännypussia, penaalia tms.
6 laukkua tai kassia. Kesällä varsinkin oli laukkubuumi päällä.
2 vessapaperitelinettä, toinen mökille ja toinen kotiin
1 tyynynpäällinen mökille
1 verhokappapari mökille aittaan
10 pyyhepidikettä, joista yksi jäi kotiin, muut menivät arpajaisvoitoiksi ja lahjoiksi
Yhteensä virkattuja töitä: 81 kpl, verhokapat laskettu yhdeksi työksi

Neulotut:
36 pipoa ja myssyä. Onneksi kaikki eivät ole jääneet kotikäyttöön... =)
21 huivia, siis kolmiohuivia ja kaulaliinaa. Ai kuinka niin tykkään huiveista?
10 tiskirättiä
2 taulutilkkua - tämäkin projekti vähän polkee paikallaan, tosin ostin jo tilkkuja varten taustapahvitkin...
25 vaakatilkkua - ei siis vielä edes yhden peiton verran - täytynee skarpata tässä
8 erilaista laukkua ja pussukkaa
9 pesukinnasta, pesukukkasta tai pesusientä
1 tossupari - se vuoden ensimmäinen työ aviosiipalle
7 vaatetta: kuopukselle bolero, oma slipoveri, oma neulottu hame, puserot Balista ja Tahitista itselle, pusero Samoksesta kuopukselle sekä hellemekko kuopukselle Samoksesta.
9 calorimetryä ja otsapantaa
3 paria kämmekkäitä ja lapasia
1 inhokkilangoista neulottu takapuolenlämmitin (ollut muuten kovassa käytössä!)
2 kauluria
2 pehmolelua
1 pieni verhokappa keittiön ikkunaan
1 säärystinpari
1 tyynynpäällinen (äidin joululahja)
Yhteensä neulottuja töitä: 139 kpl

Kaiken kaikkiaan siis valmistuneita töitä, pieniä, keskikokoisia ja suurempiakin: 220 kpl. Keskeneräisiä ja puolitiehen jääneitä on aika tavalla, mm. kuopuksen värikynätorkkupeitto sekä epälukuinen määrä neulottuja enkeleitä, joita en saanut viimeisteltyä markkinoille. No, tehtäväähän pitää olla myös tälle vuodelle.

Virkkauspuolella suosituin artikkeli on ollut maskotit ja erilaiset pehmoeläimet, neulepuolella taas ehdottomasti pipot ja myssyt. Huivejakin on tullut sekä neulottua että virkattua aika monta, yhteensä 32 kpl. Kun tuota töiden listaa katselee, niin on aika selkeä trendi havaittavissa: teen paljon erilaisia asusteita, laukkuja sekä kodinsisustukseen tai muuten arkiseen käyttöön soveltuvia juttuja. Se, mikä kiinnitti huomiotani, on, etten ole virkannut tai neulonut ensimmäistäkään patalappua koko vuonna... Outoa?

Ehkäpä nyt alkaneena vuonna voisin taas virkata joitakin pannulappupareja, viimeinkin neuloa esikoisellekin jonkin vaatekappaleen, ja myös opetella tuon palmikkoneulonnan, neulahuovutuksen ja haarukkavirkkauksenkin... Lisäksi lupaan, että alan tehdä erilaisia arpajaispalkintoja varastoon heti vuoden alusta, sillä erilaisia arpajaisia on kuitenkin tiedossa jatkuvasti.

Vuoden ensimmäiseksi käsityöksi valikoitui yllättäen: huivi. Ostin silloin ennen joulua itselleni joululahjaksi mm. Sarek-lankaa, jonka käyttötarkoitukseksi mielessäni oli muotoutunut jonkinlainen pieni hartialämmitin/huivi/hihatin tms., joka sopisi lähes kaikkiin vaatteisiini ja jota olisi mukava pitää työpaikalla lämmittimenä. No, kävin eilen illalla huiviohjeideni varastoa läpi, ja kun sieltä ei mieluisaa löytynyt, päätin tehdä omalla idealla ja ohjeella huivisen. Ja hyvinhän se jo edistyy. Valmista tulee varmasti parin päivän sisällä.

****
Ja sitten jotain aivan, aivan muuta. Asiaanhan kuuluu, että alennusmyynteihin vähän törsätään, ja koska ne rakkaat ruskeat saappaat sanoivat yhteistyösopimuksen irti, oli syytä vilkaista myös kenkähyllyihin. Kuinka ollakaan, meille muutti kahdet uudet talvikengät - ei tosin yhtään paria ruskeita, mutta minkäs sille sitten mahtaa...

1174296.jpg

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin... menen jatkamaan Sarek-huivini tikuttelua!