Viiden tienoissa pitäisi vielä kerran polkaista käyntiin rakas skootterini Lyyti, ja suunnata sen selässä ja Kuopuksen kanssa kohti Espoonlahtea, jossa pojilla on tänään matsi EPS:n joukkuetta vastaan. Kyseessä on kuitenkin vielä harjoitusmatsi, sarjapelit alkavat vasta 4.10.2009. Tämän viikonlopun jälkeen Lyyti menee taas talvehtimaan eli pois vakuutuksesta.

Mutta asiaan. Kaikenlaista on tänä viikonloppuna tehty, kuten jo eilen kerroinkin. Molnenlaista on myös saapunut ja viimeistelty. Kipakalta saatu vaihtohuivi pääsi kuviin:

Huivilla on kokoa ja näköä! Kiitos, Kipakka! Pellavassa on sitten aivan oma tuntunsa, josta tykkään tavattomasti. Kovin lämminhän tämä ei ole, mutta tuleehan se kesä taas ensi vuonna, ja silloin on varmasti tälle huiville käyttöä.

Minäkin sain viimeisteltyä Kipakalle menossa olevan huivin, mutta siitä ei vielä näytetä kuvaa, sillä huivi ehtinee uuteen kotiinsa vasta tiistaina, jos vain saan sen tänään postiin vietyä. Onneksi on nuo asiamiespostit, jonne voi jättää tavaraa sunnuntainakin!

Eilinen innostusohje oli tämä:

Hauska ja erikoinen pallo, jonka ohje löytyi Ravelryn kautta (Ravelry-linkki) Tämähän on totisesti erittäin helppo neulottava, sillä pallo koostuu kuudesta pätkästä sileää neuletta - kinkkisin homma on pallon kokoamisessa, mutta ohjeessa sekin oli selitetty varsin tyhjentävästi. Ohje ei ihan toiminut seiskaveikan paksuiselle langalle, tai sitten käsialani on ihan mahdottoman löyhää, mutta 68 kerrosta oli aivan liikaa pituutta näille pätkille, 50-55 olisi luultavasti parempi. Suikaleissa oli 14 silmukkaa kussakin, ja nyt kun pallo on kasassa, on helppo ymmärtää, miksi leveämmät suikaleet olisivat parempia - sileä neule kun kiertyy reunoistaan, ja mitä leveämpi suikale, sitä pulleampi pallo. Tämä siis itsellekin muistiin!

Lankaa tähän kului 62 g, väreinä on musta, kirkas vihreä sekä itse koolaideilla värjätty turkoosinsininen. Puikkoina 3,5 mm:n addi-pyörö. Pallo on sen verran löyhä, että tungin sinne sisään käytöstä poistuvan sukkaparin, ja täytettynä se onkin riittävän painava ja jämäkkä sisäpeleihin. Ja kas, pestäväkin se on...

Malli on hauska ja nopeatekoinen, mutta kovin suurta palloa tästä ei kaiketi voi tehdä. Tai se täytyy sitten tehdä tosi paksulla langalla. Pienokaisille varmaan sopiva, sillä tarttumapintoja on paljon, eikä pallo pompahtele käsistä pois. Puuvillalangasta pallosta tulisi varmaan jämäkämmän oloinen, täytyykin kokeilla joskus. Ajattelin myös kokeilla I-cordin sopivuutta tähän malliin, siitä voisi saada sopivasti avaimenperäkokoisia palloja aikaiseksi.

***

Parakkihan otettiin virallisesti käyttöön Länskäri-neulojien tapaamisessa, mutta kuvia en ole muistanut näyttääkään. Tässä siis kuvat siitä, miltä parakissa nyt näyttää:

Vasemmalla puolella eteläpääty ja oikealla pohjoispääty. Ja jep, yhdellä seinällä on viisi metriä Lundiaa reilun kahden metrin korkeudelta, ja se hyllykkö on täynnä meikäläisen lankoja, kankaita, lehtiä, kirjoja ja askartelusälää. Tuohon pohjoispäätyyn on tulossa vielä kangaspuut, kunhan saan omistajan, kokoajan ja muiden apumiesten kanssa sopivan ajan soviteltua. Eteläpäädyssä on työpöytäni, jonka ääressä olisi tarkoitus tehdä ompelutöitä. Joo, noissa muovilaatikoissakin on lankaa...

Nyt on pakko mennä keittämään kaffeeta, että vielä jaksaa illan. Univelka kun ei vielä yhden yön 10-tuntisista unista ole oikein millänsäkään.