Kaino Kultasiipi lennähti nopeasti uuteen kotiinsa, jo seuraavana päivänä Famu ilmoitteli, että Kaino oli päässyt perille. Täytyypi seurata Famun blogista, miten Kaino kotiutuu.

Olen pakottamalla pakottanut itseni tekemään käsitöitä järkevässä järjestyksessä. Toissapäivänä sain valmiiksi Kuopuksen opettajalle ja kouluavustajalla tekemäni Kevätpörriäiset tai mitä öttiäisiä ne nyt sitten ovatkaan. Ja eilen illalla tuo jo aiemmin palasina esitelty maskotti sain lopullisesti muotonsa: siitä tuli sitten koira, jonkinlainen ainakin. Rotu lienee lähinnä jokin beagle, sillä koiralla on luppakorvat.

Olisin mielelläni esitellyt valmiit maskotit jo kuvinkin, mutta a) kuvat ovat edelleen kamerassa ja b) ne ovat uskomattoman onnettomia, joten en aio niitä edes julkaista. Odotan, että aurinko suvaitsee pistää nokkansa esiin pilvien takaa, ja vien sitten maskotit takapihalle kunnon kuvaussessiota varten. Joten kärsivällisyyttä, kyllä ne kuvatkin tänne tulevat. Ja auringon on paree näyttää nenäänsä tänään tai huomenna, sillä lauantaina maskotit lähtevät uusiin koteihinsa...

Saatuani tuon maskottikoiran valmiiksi jatkoin sitten oman kesäväskyni neulomista. Se alkaa olla jo voiton puolella, mutta hitaastihan tuo on edistynyt, kun siinä sivussa olen neulonut vaihtolaukkua ja noita maskotteja. Omankin veskan olkahiha/kahvavirittelyn mietintä on aivan kesken edelleen, ja vaihtolaukussa vielä pahemmin. Välillä iski muutenkin uskonpuute tuon vaihtolaukun kanssa - tiedättehän, onko väri oikea, onko malli oikea, onko oikeasti neulottu kassi kiva jne... - mutta vierailtuani vaihtokaverini blogissa luottamus omaan valintaan palasi sittenkin. Nyt vain teen parhaani ja yritän saada laukusta mahdollisimman kauniin, toimivan ja käyttökelpoisen. Ihan pikkuinen tavoite siis... =)

Jouduin jopa ostamaan lisää lankaa tuota laukkua varten, vaikka ensin päätin, että käytän siihen vain kotoa löytyviä lankoja. Yksi käyttämistäni langoista alkoi kuitenkin uhkaavasti loppua kesken kaiken, ja toissapäivänä hilpaisin sitten naapurissa olevaan ostoshelvettiin, josta langat viime kesänä ostin. Ihme ja kumma, samaa lankaa löytyi hyllystä ja edelleen samaan tarjoushintaankin. Ostin sitä sitten muutaman kerän lisää ja samalla yhtä toistakin väriä, josta tykkään mutta jota ostin viime kesänä liian vähän. Samalla tein muistimerkinnän, että lankoja näytti vielä siellä olevan joitakin värejä jäljellä, joten saattaapi tulla uusi ostosreissu jossain välissä... Nuo puuvillalangat ovat aina tarpeen, niitä minulla ei oikeastaan voi olla liikaa...

Tänään palaverissa aloitin sitten taas uuden maskotin tekemisen. Onnistuuko se vai ei, jää vielä nähtäväksi, mutta kahtotaan, kahtotaan... Tänään olen vakaasti päättänyt pistäytyä matkan varrella jossain, mistä saan ostettua lapsille kevyemmät kesäpeitot, ja Tiimarikin olisi listalla - jostain syystä minulla ei ole minkäänlaisia maskottien silmiksi soveltuvia helmiä, joten niitä ostamaan, mars!