Lapaskuu oli ja meni, mutta lapasinto ja lapasutus eivät ole vielä kadonneet minnekään. Tässä on viime päivinä väännetty jos jonkinlaista kädenlämmitintä, ja joululahjoiksikin pitäisi vielä muutama pari saada aikaan.

Lapsukaiset olivat sen verran tyytyväisiä tumppuihinsa, että uskaltauduin neulomaan heille myös ihan tavalliset käyttölapaset:

3089162951_c51d1f756d.jpg

Esikoiselle tikuttelin Vuorelman mustasta Juhla-Vedosta ja pätkävärjätystä kirkkaansinisestä Baby Ullista lapaset, jotka nuori mies risti kalalapasiksi. Muistuttavat kuulema kaloja. Apuna tikuttelussa 4 mm:n bambusukkikset. Lankaa kului 64 g.

3089162939_27bd21e15c.jpg

Kuopukselle puolestaan syntyi hehkeän punaiset lapaset seiskaveikasta ja punaisesta pätkävärjätystä Baby Ullista. Käytössä samat 4 mm:n bambusukkikset, ja näihin lankaa meni jämptisti 70 g, vaikka pituutta onkin aavistuksen vähemmän kuin isoveljellä.

Sitten vielä yhteispotretti:

3089162955_7230576968.jpg

Nyt on puikoilla joululahjatumput, mutta enpä paljastakaan, kenelle...

***
Päivä on ollut muutenkin juhlallisen hieno: Kuopus antoi sudenpentulupauksensa mallikkaasti, eivätkä tavaratkaan olleet pahemmin hukassa. Muutenkin oli ollut kivaa, joskin tarkemmat yksityiskohdat kuulemme vasta kohta, kunhan kuopus kotiutuu papan ja mamman luota.

Esikoisella oli harjoitusmatsi PiTaa vastaan Konalassa, ja me vanhemmat suuntasimme sinne suoraan kuopuksen lupauksenantojuhlallisuuksista. Peli oli vauhdikasta ja hyvää, PiTa voitti 5-2, mutta pojat olivat peliin ja itseensä tyytyväisiä, eikä vähiten Esikoinen, joka teki Nupsin molemmat maalit ja sai tsempparin. Juhlistimme asiaa käymällä hampurilaisilla, ja huomenna pitää minun käydä hankkimassa pari pakkaa lätkäkortteja.

***
Itsenäisyyspäivämme sujui sosiaalisissa merkeissä: ensin isäntä vei tytön leirilleen, sitten laittauduimme hienoiksi ja lähdimme jäähallille katsomaan -95 syntyneiden peliä Nups-Hifk. Vierailevassa joukkueessa pelasi nimittäin lasten serkku. Peli päättyi 1-1, mutta me jouduimme lähtemään jo kolmannen erän alussa kohti Helsinkiä ja siellä odottavaa ystäväni ja lasteni kummitädin uuden liikkeen avajaisjuhlaa. Siellä vietimme mukavan parituntisen tapaamalla vanhoja tuttuja, ja sitten palasimme sopivasti kotiin seuraamaan linnan juhlia. Juhlapukuja katsellessa oli mukava tikutella lapasia ja keriä lankoja vyyhdeiltä kerille. Vironvillat aiheuttavat minulle kyllä harmaita hiuksia... yhden vaivaisen vyyhdin kerimiseen meni Tuntematon sotilas puolesta välistä alkaen, ja jatkui vielä hyvän matkaa tämän päivän puolelle (nukkumaan menin vasta kolmen jälkeen, kun hermo sitten lopultakin petti...)

Mutta nyt vaatehuollon ja arpajaisjärjestelyjen pariin - mukavaa sunnuntai-iltaa itse kullekin!