Tästä tulee nyt sellainen ostovimmapostaus, että herkempien materialismia vastustavien henkilöiden on syytä poistua paikalta ja palata vasta sitten, kun seuraavat postaukset ovat poistaneet tämän paheksuttavan kuvakavalkadin näkyviltä... Pahoittelen, mutta tällainen minä olen...

Puikkokriisini siis syveni päivemmällä, kun otin kadonneen addipyörön sijaan lempparit suorat puikkoni mukaan töihin huivilankojen kanssa - oletin toiveikkaana, että pääsisin aloittamaan hommaa jollain sopivalla tauolla. Iltapäivällä sitten esittelin duunikaverille lankoja ja puikkojani, jotka ovat seuranneet minua jo pitkään. Toinen puikko oli vääntynyt hieman, ja yritin suoristaa sitä, kun NAPS! Se napsahti poikki... Ihan meinasi itku jo tulla...! Joten pakko oli työpäivän jälkeen lähteä Soukkaan.

Sieltäpä sitten löytyikin tällaisia herkkuja mukaan:
676285.jpg
Kolmet addin pyöröpuikot, yksi virkkuukoukku sekä erityisen edullinen satsi ns. lasten puikkoja, koot 4-5-6 mm.

Langattakaan en ulos selvinnyt, mutta kohtuudessa pysyin:
676287.jpg
Viimeksi käydessäni vain noin viikko sitten jätin nämä siniset Butterflyt vielä kauppaan, mutta tänään ne sitten lähtivät päättäväisesti mukaani. Mukaan tuli myös yksinäinen kerä vihreää puuvillalankaa, Schoeller & Stahlin Record 210:ttä, jota ostin ruskeina edellisellä kerralla.

Olin jo ajamassa kotiinpäin Nummelan postin kautta (siellä oli lankapaketti odottamassa), kun soittelin aviosiipalle, ja hän kertoi, että posti oli tuonut toisenkin pakettikortin. Ajoinkin siis ensin kotiin ja hain toisenkin kortin mukaani, ja hilpaisin vielä Nummelaan postiin.

Suurempi paketti oli tullut Orimattilasta Ketunpää-tuotteelta, ja laatikosta löytyi tällaista:
676288.jpg
Erittäin edullisia Katerina lankoja...
676292.jpg
Myös hyvin edullisia Patonsin lankoja. Nämä ja Katerinat ovat laadultaan hyvin Samosta vastaavia, puuvillasekoitteita. Tuosta siniharmaasta tulee todennäköisesti pusero Esikoiselle, vaaleansinisestä en vielä tiedä.
676291.jpg
Ja sitten tuli herkullista Malabrigon 100 % käsinvärjättyä merinovillaa, sävyn nimi oli lapun mukaan Rhodesia. Tästä langasta tulee taatusti huivi, luultavasti jotain Folk Shawls -kirjasta.

Toinen paketti oli Kestovaippakaupasta, josta tilasin äidin rajakarjalaista (tai jollain muulla mallilla toteutettavaa) huivia varten Loftia herkullisessa, marjasekoitus-nimisessä sävyssä.
676290.jpg
Ja sitten: pettymysten pettymys! Olin tilannut samasta kaupasta myös pätkävärjättyä, kuvissa aivan upeaa merinovillaa, jolla oli varsin suolainen hintakin: 12 euroa vyyhti... Ja sainkin kolme vyyhteä, joista yksi oli eri värierää kuin nuo kaksi muuta - ja värieron todella huomaa. Kuvassa tuo erilainen vyyhti on tuo taaimmainen, jossa on eniten tuota vaalean sinivihertävää sävyä...
676289.jpg
Itse lanka on aivan upeaa, ja nuo kaksi etumaista vyyhtiä ovat täysin toiveideni mukaisia sävyiltäänkin, mutta kyllä nyt jäi vähän paha maku suuhun tuosta kaupasta... erehtyminen on toki inhimillistä, mutta itsekin joskus lankoja myyneenä minä ainakin tarkistaisin, että kaikki postitse toimitettavat langat ovat samaa värierää... =(

Huomenna kyllä lähetän heille palautetta ja pyydän vaihtamaan tuon langan. Mutta jos olisin aikonut noista nyt heti tehdä jotain, olisin vielä enemmän kettuuntunut - onneksi en ollut aikeissa noihin vielä koskea, joten kauppa ehtii halutessaan korjata tilanteen ja paikata mainettaan minun silmissäni.

Asiasta kolmanteentoista: vaihtolaukkuni ei ilmeisesti ollut vielä tänäänkään ehtinyt perille, joten panttaan edelleenkin kuvaa tuolla galleriani puolella. Ehkä huomenna...