Ja onnittelut kaikille meille äideille!

Minut on herätelty tänä aamuna iloisesti laulaen, korttien ja lahjojen kera. Lahjoista hauskin oli kuopuksen asvesta muotoilema vihreä karjalanpiirakka, yllätyksellisen ja tietysti sillai hienoin oli koko perheeltä saatu uusi KAMERA! Jesh! Sain myös kukkasia, omilta vanhemmiltani löylyrengin sekä ihana herkän pienen nalle-enkeli-kännykorun omalta perheeltäni.

Ja tässä makupaloja viimeisimmistä käsitöistä uudella kaverilla otettuna:

1545689.jpg
Harsokukka tuli viimeinkin pääteltyä ja pingotettua ja kuvattua takaterassimme lattialla.

1545688.jpg
Tällainenkin pikkuliina syntyi tässä välipalatyönä. Lankana merseroimaton, beige Kotiväki, painoa liinalla on 45 g.

Ja sitten eilen ryhdyin viimein tositoimiin; ostin muutama viikko takaperin Soukan Menitasta edullisia matonkuteita, ajatuksenani virkata pesuhuoneemme ovelle uusia pikkumattoja jalkojen kuivatusta varten. Eilen sain aikaiseksi ryhtyä kerimään ensimmäistä, sekaista vyyhteä kerälle. Parikiloinen vyyhti taipui lopulta tahtoni alle ja sain kuin sainkin mokoman sotkupesän kahdelle kauniille kerälle. Suuremmasta koukuttelin sitten uusilla amerikantuliaiskoukuilla tämmöisen maton:

1545690.jpg
Kude on tuollaista sini-kelta-valko-kirjavaa trikookudetta. Maton mallin otin Melody Griffithsin kirjasta "201 crochet motifs, blocks, projects and ideas", joka on jo suomeksikin ilmestynyt, mutta nimeä en kyllä muista. Tämä on siis vain suurennettu "oblong square". Mikähän tuo oblong oikein on suomeksi? Sanakirjan mukaan suorakaide, mutta ei tuo nyt aivan suorakaide ole. Ohjeesta poiketen (tosin siinä olikin vain viisi kerrosta) virkkasin toiseksi viimeisen kerroksen kokonaan kiinteillä silmukoilla ja huolittelin sitten vielä reunan rapuvirkkauksella. Kuteen päät ompelin käsin muutamalla pistolla kiinni, etteivät lähde tulevissa pesuissa purkautumaan.

Tuossa mallissa virkataan siis lyhyillä sivuilla pylväitä, pitkillä sivuilla kiinteitä silmukoita, jolloin mallista tulee suorakaide. Vyyhdin selvittelyyn kului minulta pari-kolme tuntia, ja itse maton virkkaamiseen ehkä saman verran. Maton mitat ovat 50 x 75 cm, joten oikein sopiva pieni kynnysmatto. Kudetta tähän meni vaakani mukaan n. 980 g, ja kun kude maksoi tarjouksessa 2 euroa kilo, tuli matolle siis suurinpiirtein sen verran hintaa. Näitä pitää tehdä lisää! Noita Menitan kuteita on tuolla lankahuoneessa vielä suurinpiirtein seitsemän kiloa, ja eilen juuri siivosin ulkovarastoamme, ja sieltä löytyi luoja ties milloin leikottuja kuteita ehkä toinen mokoma - nuo varastosta löytyneet on tosin pakko pesaista ennen kuin niitä voi oikein käyttää, ovat niin pölyisiksi päässeet.

1545693.jpg
Tässä vielä matto omalla paikallaan pesuhuoneen ovensuussa.

Että tämmöistä äitienpäivän viettoa meillä! Odottelen uusia lankoja tilaustyötä varten tuleviksi, vielä perjantaina ei ollut noutokorttia postista tullut, ja unohdin tietysti ottaa koodin mukaani töistä, mutta huomenna on pakko hurauttaa kotimatkalla postiin pakettia noutamaan, tilatun neuleen on oltava valmis reilun kahden viikon päästä.