kun lapsi on sairaalassa. Kuopuksen käsi tai siis vuosi sitten murtunut kyynärpää leikattiin tänään. Minä istuin kurssilla ja olin kuin tulisilla hiilillä, siippa oli sairaalassa lapsen kanssa. Kaikki hyvin, leikkaus meni hienosti, ja kuopus oli kuulema jo kuuden jälkeen illalla alkanut hätistellä isää kotiin ilmoittaen, että hän kyllä pärjää ihan hyvin yksinkin siellä. Minäkin pistäydyin kurssini jälkeen sairaalassa pikipäin, kun lähellä olin, mutta ei neidiltä hymyä irronnut siinä vaiheessa, kun oli vielä nukutuksesta vähän nuutunut ja kuulema niin kova nälkä, etti hymyilyttänyt. Voi minun pientä urheaa neitiäni!

Huomenna neiti pääsee jo kotiin ja menee mamman ja papan luo hemmoteltavaksi, kun illalla on taas lätkämatsia. Joutavat kuulema vanhempani valvomaan yöllä ja nukkumaan päivällä, jos vaikka neiti kipuilee tai jotain. Ja siellähän neiti saa katsoa silmänsä kipeiksi telkkaria ja syödä pullaa, niin eiköhän siinä käsi pikaisesti parane... Nauru Minä olen perjantainkin kurssilla, ja illalla koululla, kun vanhempainyhdistyksen kirppis pitää laittaa kuntoon. Ja lauantai menee sitten siellä kirppiksellä.

Eilen istuin minä kuopuksen kanssa sairaalassa, kun meidän piti ihan vain käydä siellä selvittelemässä yksityiskohtia ja esivalmisteluissa... ei pitäisi koskaan luottaa siihen, että asiat hoituvat nopeasti. Yhdeksi piti mennä. Kotona oltiin kuuden maissa... Otsan rypistys Lääkäreitä odottelimme melkein koko iltapäivän, ja kun kirurgi viimein tuli, hän sai kesken selostuksensa yskänkohtauksen ja katosi saman tien takavasemmalle. Anestesialääkärinkin piti tulla, mutta kun olimme turhaan odotelleen kaksi tuntia kirurgin jälkeen, tuli hoitaja kertomaan, että lääkäri oli päivystyshommissa ja voisimme mennä kotiin. Minä olin siinä vaiheessa kahvin- ja ruoanpuutteesta melkein sekopäisen väsynyt ja kiukkuinen, neidille kyllä kannettin ruokaa, ja olisin kai minäkin voinut käydä kahvilasta kahvia hakemassa, mutta luulin, ettei siitä mihinkään voi lähteä...

No, loppu hyvin, kaikki hyvin. Käsi on leikattu ja kaikki on mennyt ilmeisesti hyvin.

***

Pitkähkö odottelu toi kuitenkin neuleaikaa, joten tikuttelin taas yhden NUPS-pipon valmiiksi. Kuva sitten joskus, nyt en jaksa ryhtyä lataamaan. Lankoina oli keltainen Florica ja sininen seiskaveikan jämäkerä, jonka sainkin pientä nöttöstä vaille kulumaan. Nyt on jo puikoilla seuraava, tässä on sitten tutusti keltaista Maijaa ja Katian merinoa.

Pipojen lisäksi olen neulonut hyshys-juttuani, joka edistyy sekin vallan mainiosti. Sitä ei vain voi kuljetella matkassa mukana, joten matkaneuleina kulkee noita pipoja. Huomisillan matsiin voinkin viedä mukanani ainakin kolme valmista pipoa, kenties niille löytyy siellä uusi omistaja. Lisätilauksiakin on tullut, joten pipottelu tuskin päättyy, vaikka tammikuu ja sen mukana Pääasiat kohta päättyvätkin.

***

Urheilu-uutisia: Esikoinen sai pikapikaisen kutsun maanantai-illaksi mennä pelaamaan 1996 syntyneiden AA-joukkueeseen täydennysmieheksi parin joukkuekaverinsa kanssa. Mallikkaasti vuotta nuoremmat urakastaan suoriutuivatkin, HJK:ta vastaan noista kolmesta muut tekivät maalin kumpikin ja Esikoinen syötti ne. Muutenkin Nups pelasi mainiosti: HJK joutui poistumaan häviäjänä maalein 6-1. Toivotaan, toivotaan taas, että kun huomisiltana tulee taas vastaan Jokerit, olisi poikien puhti vähän toista mallia kuin viime lauantaina...Cool