Olen ollut tavoistani poiketen hiljaa jo turhan pitkän ajan. Kerrottavaakin olisi ollut, valmistakin olisi näytettäväksi, mutta mihin lie aika käsistäni kadonnut niin pahoin, etten ehdi edes blogia päivittää.

Yksi hiljaiseksi vetänyt asia oli toki blogi- ja muutenkin ystäväni Maartsin äkillinen poismeno marraskuun alussa. Muistan häntä joka päivä, varsinkin, kun katseeni osuu repussani mukana kulkevaan heijastinsiiliin, jonka olen Maartsilta saanut. Ehkä hän nyt istuu pilven reunalla neuloen lankaa, joka ei koskaan mene solmuun. Neuloen huiveja, joissa ei ole virheitä ja paitoja, jotka valmistuvat käden käänteessä. Tai ehkä taivaassa luovuus ilmenee muilla tavoilla, mene ja tiedä.  Minulla on silti Maartsia ikävä.

***

Menneen ajan markkinat Lohjalla ovat toinen syy pitkään hiljaisuuteen. Olen keskittynyt kovasti tekemään arpajaisvoittoja, joista olisi kuva poikineen näytettävänä - mutta koko itsenäisyyspäiväviikonlopunkin olen istunut virkkaamassa ja neulomassa, ei ole ollut aikaa latailla kuvia koneelle. Jospa sitten joulun pyhinä?

Tänään on neuletapaaminen Nummelassa, ja sitä ennen pyörähdän kampaajalla. Aion nauttia joka sekunnista, vaikka tekeillä on edelleen arpajaisvoittoja. Olen pyhästi luvannut itselleni, että ensi viikolla neulon tai virkkaan vain joululahjoja tai sitten jotain mukavaa itselleni - tai sitten molempia. Tai jospa sittenkin hoitaisin viimeinkin nuo arpajaispalkinnot? On vähän (eikä ihan vähänkään) huono omatunto niistäkin.

***

isäntä ja Esikoinen viettivät itsenäisyyspäivää Turun seudulla lätkää pelaamassa, harjoituspelejä Tuton ja TPS:n joukkueiden kanssa. Esikoisen joukkueen syksyn sarjauurastus palkitsi heidät lohkon neljännellä sijalla ja he pääsevät karsimaan kahden muun joukkueen kanssa siitä, pelaavatko keväänkin liigatasolla vai putoavatko divisioonaan. Pelit ovat ensi viikonloppuna pahimmoilleen niin, etten ehdi näkemään yhtäkään, sillä pyörin markkinoilla. Harmittaa hieman, samoin kuin harmittaa se, että seuraavana viikonloppuna olisi Espoossa turnaus, mutta kuorolla on konsertti sen kanssa päällekkäin...

***

Tuon oman virkatun pitsihuivini ohjetta on kyselty aina silloin tällöin. Taitaisi olla aika viimeinkin kirjoittaa siitä ohje ja tarjota sitä vaikkapa Ullaan. Joulunpyhinä?