Ihan vain lämpimikseni näin saunapuhtaana ajattelin vähän tässä ihmetellä blogistaniaakin. Viikonlopun hieno suunnitelma KAIKKIEN rästissä olevien silitysten hoitamisesta meni keturalleen - olen vain istunut neulomassa ne hetket, kun en ole käynyt kaupassa, pessyt pyykkiä tai laittanut ruokaa. No, olympiapeittokin on sitten jo keltaisessa raidassa menossa.

Eilen kävin muuten esikoisen kanssa pari tuntia rämpimässä Nummelan harjulla frisbee-golfia pelaamassa. Tuloksena kivistävät lihakset, pari naarmua yhteenotoista paikallisten havupuiden kanssa, esikoisella kassillinen tyhjiä pulloja ja parin tunnin happihyppelyraitisilmamyrkytys. Kyllä väsytti illalla. Esikoinen sietää huomattavan hyvin onnettoman surkeaa äitiään - tai ehkä se on vaan kiva, että voi loistaa.

Tänään meillä - kuten monessa muussakin kodissa - on surkuteltu huomenna lyhyeen loppuvaa kesälomavapautta. Minä olen istunut kuopuksen kanssa pitkät tovit opettelemassa kännykän käyttöä oikein tosissaan, toivotaan, että huomenna opit pysyvät päässä.

Kaupassakin piti käydä, sillä nyt täytyy taas ryhtyä huolehtimaan siitä, että lapsilla on jotain suuhunpantavaa, kun koulusta tulevat. Enää ei ole mamma tai pappa tai molemmat täällä tekemässä voileipiä tai kuorimassa porkkanoita. Saas nähdä, miten homma lähtee sujumaan.

Ja mitäs vielä. Mulla on taas silmätulehdus. Kolmas reilun kuukauden sisällä. Heräsin aamulla oikea silmä rähmästä umpeen turvonneena, eikä näky juuri sen hehkeämpi ollut, kun lopulta sain silmän auki. Verestää ja pahasti. Onneksi oli vielä edellisen tulehduksen jäljiltä vähän tippoja jäljellä, mutta huomenna täytynee taas varata aikaa työterveydestä; ei tästä muuten tule yhtään mitään.