No joo, tulipas dramaattinen otsikko, mutta tuo lausahdus on jäänyt mieleeni elämään jo ensimmäisestä Spiderman-elokuvasta. Hämähäkkimies on sarjakuvasankareista oma, ikiaikainen lemppari jo muutaman vuosikymmenen takaa, joten ei ihme, että uusi Spiderman 3 -leffa (jota tosin en ole vielä nähnyt perheensisäisistä intresseistä ja keskinäisestä solidaarisuudesta johtuen - esikoinen haluaisi nähdä sen mutta on vielä liian nuori sitä katsomaan, joten en voi minäkään sitä mennä katsomaan...) inspiroi minut vääntämään myssyviikoille vielä yhden poikapipon.

Tässä siis Hämis-pipo:

583251.jpg

Pipon verkkoa väänsin Suomi-Venäjä -matsin aikana, joten tähän pipoon on punottu myös paljon tunteita... *virn*
583254.jpg

Tässä kuvassa tuo  - ehkä hieman liian iso hämähäkki - näkyy paremmin.
583255.jpg

Ja tässä pipoa sivulta, ja alakuvassa vielä takaa - siinä näkyy tuon verkon rakenne varsin hyvin.

583256.jpg

Pipo itsessään on hyvinkin peruspipo, 96 silmukkaa 3,5 mm:n pyöröillä. Lankoina mm. bluesia (resori), suvia (itse pipo), kotiväkeä (verkko) ja alabamaa (hämis). Hämähäkin verkko on virkattu, ensin pystysuuntaiset tukilangat suoraan pipoon kiinni, ja sitten roikkuvat verkkolangat ketjusilmukkaketjuina, joka on keskeltä kiinnitetty yhdellä piilosilmukalla pipoon roikkuvan efektin aikaansaamiseksi. Hämähäkki on virkattu keskeltä aloittaen, mutta yhtä hyvin sen voisi virkata jommasta kummasta päästä alkaen. Jalat on virkattu ketjusilmukkaketjuina, joita pitkin olen palannyt takaisin piilosilmukoilla. Hämähäkki on lopuksi ommeltu paikalleen verkon päälle.

Aikaa ja hermoja tähän kului enemmän kuin lankaa, 42 g. Varsinkin tuon verkon kehittely vei aikaa ja muutaman purkukerran. Yritin ensin virkata jonkinlaisen "pikkuliinan", jonka olisin ommellut tuohon päälle, mutta loppujen lopuksi siis päädyin tällaiseen ratkaisuun. Itse asiassa tuo päällevirkkaaminen on aika hauska tekniikka, sitä voisi kokeilla monessa muussakin jutussa.

Esikoinen haluaisi, että tekisin hänelle mustan Hämis-version, mutta katsotaan nyt (oli tässä sen verran näpertämistä, etten ehkä ihan heti jaksa toista kertaa... ). Tämä pipo tuskin esikoisen käyttöön päätyy, naapurissa taitaa olla paljon innokkaampi Hämis-fani, jolle pipon ehkä lahjoitan - katsotaan nyt!

Ajosäärystimetkin edistuivät illalla euroviisuja seuratessa, mutta loppuun asti en niitä jaksanut tikuttaa, mielessä alkoi jo pyöriä ideoita seuraaviin projekteihin - tosin seuraavaksi pitäisi ihan oikeasti väsätä vaihtojuttuja... mutta, mutta... ainakin oma kesäkassi huutelee jo tuolta lankahuoneesta...

* * * * * * * * *
Lapsukaiset ja aviosiippa toteuttivat ystävällisesti toiveeni äitienpäivälahjasta - sain nukkua kymmeneen asti (siis talviajassa), ennen kuin innokkaat lapsoset säntäsivät kortteineen ja lahjoineen makuuhuoneeseen... Kuopus oli tehnyt ihanan ruusukortin ja kauniin vohvelikangaspyyhkeen pujotuskirjailuineen, esikoinen puolestaan oli taiteillut paperinarukukkasia korttiin ja tehnyt puutöissä hienon tulppaani-seinätaulun. Aviosiippa sitten oli tyytynyt ihan ostolahjoihin, sain upeanoranssin Marimekon kylpytakin ja -pyyhkeen... Parhaillaankin tässä istun tuo ihana, paksu ja lämmin takki päälläni. Jo pelkkä värikin lämmittää! Vanhin kylpytakkini onkin peräisin 80-luvulta, ja nyt lienee jo aika siirtää se hyvinansaitulle eläkkeelle... *hih*.

* * * * * * * * * *
Illalla on vuorossa taas nitrodiskoa, kun katsotaan kuopusta lukuunottamatta kaikki lätkän MM-finaalia - huh! Aion kulkea koko päivän peukut pystyssä, vaikka Suomi onkin jo itselleen mitalin varmistanut - toivotaan, että sen väri on kaikkein kirkkain, euroviisujen huonon menestyksen jälkeen olisi kiva, kun Kauppatorin lavalle kuitenkin tulisi vielä käyttöä!