Ja paremman kirjoittamisen puutteessa laitan vähän kuvapäivitystä valmistuneista käsitöistä, s'il vous plait! (ja siinä olikin suurinpiirtein koko ranskankielentaitoni esiteltynä...)

349165.jpg
Sinikirjavan huivin kanssa samana viikonloppuna valmistui tämä suklaanruskea huivi Hjerte Plus+ -langasta. Kuvassa vielä näkyvät hapsut (paitsi nuo etuosan kärjissä olevat) riivin pois saman tien, eivät olleetkaan sitten hauskat, kun huivia piti käyttämään ryhtyä.

349169.jpg
Välipalatyönä valmistui myös tämä pikkuhuivi, luonnonvalkoisesta iihanasta paksusta 100 % merinovillalangasta. Pituutta ei pahemmin tullut, sillä lankaa oli kaksi kerää ja kerässä metrejä vain 60 tai jotain, joten tämä on tällainen pieni kaulansuoja, pehmeä ja ylellinen... Olen tosin vakavasti harkinnut, että alistaisin tämän huivin vielä koolauskäsittelyyn näin valmiina, koska valkoinen ei oikein ole minun värini. Mietitään...

349166.jpg
Ja tällainen siitä kuopuksen bolerohihattimesta sitten tuli. Lankoina itse koolattu, alunperin vaaleanlila pussilankanalle sekä tummalila Florica vuosimallia "kun isä lampun osti". Väri on kovasti mieleeni, vaikka itse en tuon värisiä käyttäisikään. Malli tähän vaatekappaleeseen syntyi tehdessä, tosin vaikeusastekin on olematon... =)

349167.jpg
Tässä vielä takaa. Tässä näkyy ehkä vielä paremmin tuo omanvärjäyksen epätasaisuus, paikoitellen tuo alkuperäinen väri on varsin selvästi näkyvissä, mutta minusta se vain korostaa tuota käsinvärjätyn langan omaleimaisuutta. Tätä neuletta tehdessäni huomasin muuten, että käsialani muuttuu jopa yhden ja saman neuleen aikana: toinen hihansuuresori on reilun sentin toista lyhyempi, vaikka kerroksia on saman verran eikä puikkokokokaan muuttunut... täytyy jatkossa kiinnittää asiaan huomiota.

Yleensä en postaile kuvia keskeneräisistä töistä, mutta nyt kun oli kamera käsillä, en malttanut olla ottamatta kuvaa keskeneräisen sliparini neulepinnasta. Lanka on vyötteen mukaan belgialaista alkuperää, ja vuosikerta viime vuosituhannen puolelta, luulen, mutta viis siitä. Langan peruspohjaväri on siis tumma grafiitinharmaa, vaikka sitä ei välttämättä tuosta valokuvasta ihan saa selville.

349168.jpg

Tuskin maltan odottaa, miltä valmis työ näyttää!

Näin on taas kuvat esitelty, ja nyt huiskaisen itseni suihkuun ja sitten lähdemme kuopuksen kanssa jälleen kerran Helsinkiin, tällä kertaa lastenklinikalle tapaamaan endokrinologia (kuulostaa joltakin 1800-luvun vaatekappaleelta...). Toivon mukaan ehdin tänään vielä töihinkin, sillä sielläkin olisi jonniin verran tehtävää.