Taitaa olla paras viikonloppu menossa naismuistiin... Eilen illalla oltiin siipan kanssa teatterissa katsomassa Ryhmiksen Harmonia. Mä sitten tykkään Ryhmiksen jutuista, lähestulkoon kritiikittömästi. Tykkään sekaisesta teatteritilasta, lavan läheisyydestä, tuttuakin tutummista näyttelijöistä, juuri minua puhuttelevista aiheista. Olkoonkin, että Kari Heiskanen ylinäyttelee, ja Tiina Lymi oli alussa vähän jäykkä, ja Juha Kukkosella oli "hauskanväriset" paidat... Kolmen henkilön näytelmä oli ajoittain aika ohut, ja vähän turhan lyhytkin (1,5 tuntia), mutta toisaalta: jälleen kerran muistin kiittää elämää siitä, ettei minulle koskaan paiskattu ammatillista kunnianhimoa sormustimellista enempää. Eipähän ainakaan tarvitse itseään työllä tappaa. Vaikka toisaalta; jotenkin kadehdin hiljaa itsekseni ihmisiä, joille on suotu työ, jota rakastaa ja johon panostaa. Tai edes merkityksellinen työ.

Tänä aamuna heräsin sikamaisen aikaisin, sillä perheen miesväki + yhden yön lainassa ollut nuorimies lähtivät Somerolle harjoittelemaan. Me tytöt jäimme kotiin, ja minäkin sain itseni liikkeelle noutamaan entisen naapurin kylään. Yhdessä suuntasimme sitten sienimetsään. Saalis ei ollut kummoinen, sillä suppilovahveroaika ei ole vielä kunnolla alkanut, mutta yhden kastikkeen tai piirakan tarpeet metsästä löytyi, kunriittävästi kulki nenä maata kohden.

Kipakan vaihtohuivi löytyi tänään keittiön Bermudan kolmiosta: meidän perheessä ei kukaan vahingossakaan mainitse, että postia olisi tullut, katso sieltä kasasta. Pitäisiköhän joskus pimittää miehenkin postit sinne kasan keskelle? Etsiskelin jotain ihan muuta, kun äkkäsin, että kasassa on iso ruskea kirjekuori. Sieltä löytyi kaunis valkoinen pellavahuivi, ja namia suklaata, jota ei hetken päästä enää löytynyt, vaikka kuinka etsin... Kiitos Kipakka, yritän huomenna muistaa kuvata huivin, ja laittaa sinun huivisi jo postin kuljetettavaksi - kuiva se ainakin oli, kun parakissa kävin katsomassa.

Käsityöt huvittaisivat, ja työn alla on mustan neulehuivin lisäksi Jotain Aivan Muuta. Ravelrystä löytynyt ohje iski kuin miljoona volttia, tuloksia saatte nähdäksenne sitten joskus.