Jätin onneton huono muistini vuoksi ilmoittautumatta Pääasioihin, mutta kyllä noita pääkappaleita syntyy ilman eri tempauksiakin. Ravelryn Puck this! -ryhmässä tehdään myös tammikuussa "hattutemppuja", ja koska pipoja pitäisi neuloa esim. arpajaisvoitoiksi, niin eiköhän noita hattutemppujakin muutama synny tammikuun aikana. Ensimmäinen hattutemppu on jo voiton puolella, sillä Esikoinen pyörsi pyhät puheensa ja ilmoitti, että kyllä äidinkin tekemä uusi pipa kelpaa, jos hän vain saa itse kertoa, millainen pitää tehdä.

Neuvotteluja käytiin sitten väreistä, langoista, mallista ja tupsun koosta. Esikoinen sovitti pipaa vähän väliä, ja lopulta päästiin yhtyeisymmärrykseen, ja uusi pipa lähti sitten tänään ensikäytölleen lätkätreeneihin:

Lankana kaksinkertainen Wool (musta ja valkoinen) sekä kaksinkertainen Rondo Katrilli (sininen), todellista vintage-lankaa varastojeni kätköistä. Langankulutus 90 g tupsuineen, puikot 5 mm ja malli sekä omasta että Esikoisen aivoista kaivettu...

Lisää pipoja siis taas luvassa - pitäisi tässä itsellekin saada lämmikettä aikaiseksi, jos pakkaset tällaisina jatkuvat. Yhden kaulurin tuossa neuloin joutessani iltapäivällä, mutta on vielä kuvaamatta, ja siihen pitäisi saada aikaan kaveriksi pipokin. Mutta nyt taas neulomusten pariin!

***

Paitsi että pitihän sitä kertoa, että Esikoisen joukkueen kevät ja sarjapelit pääsivät vauhtiin tuossa torstaina. Nupsin pojat voittivat, vaikka peli oli kyllä aika kehnoa - vastustaja sen sijaan pilasi pelinsä istumalla reippaasti jäähypenkillä. Siihen nähden Nups olisi paremmalla pelillä voinut voittaa isomminkin numeroin, mutta hyvä näinkin. Seuraavalla kerralla sitten aiempaa reippaammin!