Ihan aikuisten oikeesti tää on mahtavaa lomaa! Sain nukkua tänä aamuna puoli kymmeneen, sitten nousin rauhassa, join kahvia, tyhjensin vuoteen vuodevaatteista (lakanat pesuun ja patja yms. ulos pakkaseen tuulettumaan), laitoin pesukoneen pyörimään, laitoin kaksi valmistunutta huivia huuhteluaineveteen likoamaan ja pingottelin ne sitten ilman kiirettä tyhjennetylle parivuoteelle pingottumaan:

1297863.jpg

Tuo kauimmainen on siitä Idenan Crazy-sukkalangasta virkattu, ja lähempänä kameraa oleva on seiskaveikkaa. Tuo yksivärinen lila taitaa olla niitä Prisman kamppisseiskaveikkoja ja meleerattu monivärinen lila raita on jo jonkin vuoden takaista seiskaveikkaa. Tuo yksivärinen kerä meni tähän niin tarkkaan, että reunuksen päättyessä lankaa oli puoli metriä. Tuota meleerattua taisi jäädä muutaman gramman nöttönen, joka ei enää olisi riittänyt täyteen kerrokseen. Mutta hyvin on nyt tuokin lanka saatu pois käsistä pyörimästä...

Muuta omista käsistä valmistunutta ei olekaan esiteltävissä, mutta kun aviosiippa huomaavaisesti oli tyhjentänyt kameran muistikortit eilen, niin oli mukava päästä vähän räpsimään muunlaisia kuvia: Viikolla saapui talouteen pari pakettia Book Depositarystä, ja tässä vähän maistiaisia ostoksista:

1297859.jpg
1297860.jpg
Ensin saapui Nicky Epsteinin Knitting beyond the edge. Näyttääkö tuo kaulusmalli tutulta... =) ? Siinähän on se sama sahanterämalli, jota olen hyödyntänyt Viguessani.

Eilen illalla oli sitten tullut jo pitkään ja hartaasti ostoslistalla ollut Doris Chanin uusin, Everyday crochet:
1297855.jpg
1297857.jpg
Tämän alemman kuvan Soft serve-jakku taitaa päästä koukulle aika pian, epäilenpä, että joko mustana tai harmaana. Katsotaan.

Knitting beyond the edge vakuutti minut heti ensisilmäilyllä, Everyday crochet ei niinkään. Amazing crochet lace-kirjassa kun oli niin monenlaisia ja erilaisia projekteja, tässä taas on oikeastaan vain muunneltu muutamaa perusmallia eri tyyppisiksi ratkaisuiksi. Mutta toisella lukemisella vakuutuin taas uudestaan siitä, että Doris Chan on suunnittelija minun mieleeni. Vaikka en olekaan virkkauspuolella mikään suuri simpukkavirkkauksen ystävä, on pakko olla samaa mieltä kuin Chan - se on uskomattoman moneen taipuva, joustava ja tarpeen mukaan niin arkinen kuin juhlavakin virkkausmalli.

Nyt on myös aika esitellä käsityöt, joita en ole itse tehnyt, vaan saanut lahjaksi. Tässä siis viimeinkin Jaanalta saamani Kaulahuivi kaverille -tempauksen huivi:

1297868.jpg

Idea on minusta upea, värit sointuvat toisiinsa kauniisti, ja katsokaa nyt tuota tagiakin... Ihanaa, kun jotkut oikeasti näkevät vaivaa omien käsitöittensä kanssa. Minun käsistäni käsityölahjatkin lähtevät aina ihan Keskiäkäiseen tyyliin roiskaistuina... *huoks*

Ja sitten ystävänpäiväyllätykseni, eli Raijikselta saapuneet sukat. Tämän kuvan jälkeen ei liene epäilystäkään siitä, että sukat tosiaankin ovat aivan, täsmälleen ja just minun jalkaani sopivat:

1297865.jpg
Ei yhtään ylimääräistä pituutta eikä leveyttä, vaan istuvat jalkaani kuin hanskat. Ihanat, olen taas tänään tassutellut näillä koko päivän.

Eilen illalla tapasin kummityttöni, ja sain viimeinkin annettua hänelle sen jo kauan ennen joulua tilatun valkoisen kaulaliinan, eli tämän:
1140907.jpg
Neiti 12-vee oli asianmukaisen ihastunut ja kietaisi huivin kaulaansa yksin tein. Hymystä päätellen lahja osui kohdalleen, ja pituuttakin oli riittävästi.

Tässähän näitä. Eilen iltapäivällä seikkailin Ravelryssä ensimmäistä kertaa oikein kunnolla, ja osuin olemaan Helmiksen kanssa linjoilla yhtä aikaa. Sain viimeinkin avattua myös Flickriin tilin ja ehkäpä tässä pikkuhiljaa alan myös siirrellä kuvia töistäni sinnekin. Ravelrystä minut löytää tutusti nimellä Pelagia. Nappasin sieltä heti pari ideaa mukaani, ja toista pitää päästä toteuttamaan siis HETI! Joten nyt kaivamaan lankalaatikoita ja hommiin!