Huh. Nyt on saatu suurin osa kasseista purettua, muutama koneellinen pyykkiä pestyä (tosin taivaalta tulee taas kissoja ja koiria, joten kuivateltava on sisätiloissa... kivaa...), kaupoissa käytyä ja kuopuksen hormonipiikki annettua. Tällä kertaa pistoksen antaminen kesti viisi minuuttia. Sattui terveyskeskuksessa minun mieleiseni sairaanhoitaja, joka ei antanut neidin vastustella eikä väännellä, vaan yksissä tuumin totesimme, että se pistos annetaan ja sillä siisti, ei auta Maamme-lalukaan. Huh! Normaalisti maanitteluun, uhkailuun ja lahjontaan menee aina puolisen tuntia...

Ja sitten niihin päaäsioihin: lomalla tuli tehtyä käsitöitä. Ensisijaisesti halusin saada valmiiksi virkatun kesäkassin, joten siihen keskityin, hyvällä menestyksellä. Mökillä piti enää virkata viisi neliötä, mutta kassin kasaan ompeleminen oli sellainen show, etten taida moiseen enää toista kertaa ryhtyä. Laskin huvikseni, että paloissa oli keskimäärin neljä langanpätkää pääteltäviksi, eli 16 x 4 = 64 langanpäätä. Kun jokainen pala piti virkata kiinni toiseen siten, että tuli neljä kpl neljän palan mittaisia suikaleita, tuli pääteltäviä lisää 12 langanpäätä. Sitten piti vielä virkata ne neljä suikaletta yhteen siten, että suikaleista muodostui eräänlainen tähti = 8 langanpäätä lisää. Sitten vasta virkattiin suikaleet kokonaisuudessaan yhteen, eli siitä tuli taas 8 langanpäätä lisää. Ja kun kassi oli koottu, piti virkata hantaakit, ja kun minä tein ne kolmella värillä, tuli pääteltäviä langanpäitä 8 kpl per hantaaki eli 16 kpl. Yhteensä siis päättelin ainakin 108 langanpäätä ja todennäköisesti niitä oli enemmänkin, sillä musta lanka lopahti parissa palassa kesken... Mutta lopultakin siis tuli valmista. Vähään aikaan ei minulle pääteltäviä langanpäitä, kiitos!

1678330.jpg
1678337.jpg

Kassi on virkattu mustasta Woll Buttin Sofia-langasta sekä Samoksesta, Coloradosta ja vanhasta merseroimattomasta Kotiväestä. Samosta on kahta eri vihreää, ja kotiväkeä virkkasin kaksinkertaisena.  Muuten on mukava kassi, mutta venyy ja vanuu käytössä, joten vuoritus lienee paikallaan. Painoa laukulla on 325 g, josta mustaa on n. 225 g ja loput muita värejä. Kiva kassi tämä kyllä on, mutta jos tämän joskus teen uudestaan, teen sen kyllä suuremmista neliöistä. Muuten menee kyllä hermot.

Toinen valmiiksi saatu mökkikäsityö oli kukka-amppeli, joita väsäsin kaksin kappalein. Jossain käsityölehdessähän tuo idis oli, en muista missä, mutta eihän minulla lehteä ollut, oli vain jämälankoja ja anopilta pummitut kaksi lasipurkkia, ja tällaisat syntyi:

1678322.jpg

Taaimmainen on virkattu Sugar'n Creamista ja etummainen Hjertegarnin Soonista. Meinaan vielä virkata kolmannenkin noille kaveriksi, kunhan kerkiä. Ja tehdä vielä muutaman tänne kotiinkin, ainakin takapihan verannalle. Nopeita kuin mitkä tehdä ja ovat suhteessa kulutettuun aikaan, lankaan ja vaivaan kerrassaan nappijuttuja. Nuokin kukat on poimittu jo juhannusaattona, ja eilen olivat vielä noin hyvässä kuosissa. Mökkitunnelmaan sopivat loistavasti. Tänne kotiin tehtävissä amppeleissa voisi ehkä nähdä vähän enemmänkin vaivaa, miettiä väri/värit tarkemmin ja tehdä ehkä aavistuksen verran huolellisempaa työtäkin... Ja niihinhän voi sitten asetella oman perennapenkin satoa taiteellisemminkin... =)  Lankaa näihin kului näppituntumalta arvioiden ehkä yhteensä 65 g, ehkä jopa vähemmänkin. Joten langanloput sitten vain käyttöön!

Kesken on tällä hetkellä edelleen tuo ufoista ufoin eli kuopuksen värikynäpeitto... Kolmas kynä tosin on edennyt ihan hyvin, alkaa olla kohta valmista senkin osalta, mutta tuskinpa koko peitto Fufoilun aikana valmistuu. Mutta jos tänä kesänä edes, niin ihan hyvinhän tässä sitten on pullat uunissa.

Uutena työnä aloittelin mökillä Ravelryn "One shawl to rule them all" -ryhmän innoittamana haltijoiden yhteisvirkkaushuivia eli isosta R:stä löytyvää Feather Stolea. Langaksi tempasin jo yli vuosi sitten hankitun Zitron Trekkingin Handdyed -langan, väri on nimeltään Tundra, ja minulla oli kaksi vyyhteä tätä tavaraa. Toinen on jo mennyt ja toinen menossa, sillä aion upottaa kaiken tuohon huiviin.

1678329.jpg

Malli on ihana, se upposi muistiin heti ensimmäisestä mallikerrasta, joten huivin virkkaaminen on sujunut sukkelasti kaiken muun ohella. Tämä huivi virkataan ensin keskeltä toiseen päähän ja sitten aloitetaan keskeltä virkkaamaan toista päätä. Ensimmäisen vyyhdin sain melko tarkasti uppoamaan tuohon yhteen puolikkaaseen, nyt täytyy toivoa, että toisen vyyhdin lankamäärä on suurinpiirtein sama. Kuva, kuten yleensä, ei tee oikeutta langalle eikä mallille, mutta kunhan tuo tuosta valmistuu ja pingottelen sen, niin luulenpa suuren rakkaustarinan siitä alkavan... =)

Niin, pitihän minun esitellä myös lankaostoksiani. Muori Menninkäiseltä ostin lankoja jo ennen lomaa, mutta sain ne noudettua vasta lähtöpäivän aamuna, joten langat matkasivat keskiseen suomeen mukanani. Muorilta tuli ostettua mustaa ja sireeninpunaista sukkalankaa sekä erinäisiä kiekkoja ohuita kampavillalankoja, joita olinkin kovasti kaipaillut. Lisäksi tuli kuusi vyyhteä vaaleanharmaata ohuempaa Pirkka-lankaa, joille suunnittelen värjäyskohtaloa jossain välissä.

Ja kun kerran Jyväskylässä olin, pitihän minun käydä moikkaamassa viime syksyn salaista neuleystävääni eli Katjaa, Secret Wool-nettilankakaupan emäntää. Katjan atuotallista löytyi vaikka mitä ihanuuksia, mutta KIP-päivän törsäilyn ja Tallinnan lankahamstrauksen ja Muori Menninkäisen varastovähennyksen vuoksi yritin pitää itseni kurissa, ja ainakin Katjan mielestä hillitsin itseni huomattavan hyvin... ;-) Mukaan lähti tietysti suosikkiani Sugar'n Creamia

1678332.jpg

ja sitten sallin itselleni yhdet ihanuuslangat

1678333.jpg

Nämä ovat Lorna's Lacesin Shepherd Sportia, väri Camouflage. Näistä neulon tai virkkaan itselleni ensi syksyksi maailman kauneimman ja pehmoisimman huivin... Olisin toki voinut sortua vaikka mihin, mutta onneksi tai onnettomuudekseni ne ihanimmat langat ovat turhan arvokkaita, joten jätin tällä kertaa suuremmat törsäilyt väliin. Entisiäkin kun on enemmän kuin tarpeeksi. Nämä pääsivät himolankojeni laatikkoon odottelemaan sopivaa inspiraation hetkeä ja tietenkin sitä täydellistä mallia.

Simmottiis. Kyllä kotona on kiva olla, ja koska tänään en ole vielä ehtinyt tehdä yhtään käsitöitä, menen nyt ankkuroitumaan sohvalle virkkuun ja tikkuun seurassa. Neuloisinko värikynää vai virkkaisinko sulkahuivia? Entten tentten, teelika mentten... Vai aloittaisinko jotain ihan uutta???