On menossa hetkellinen ideapula. Hamsterikuukautta on jäljellä vajaa viikko, ja kunnia vaatii ottamaan tiukan loppukirin. Loppukiri ei siis sisällä yhtäkään Kiriä, pois se minusta. Se on vielä kokeilematta ja kokeilematta jääkin ainakin toistaiseksi.

Työn alla on siis viimeinkin tuo kohta surullisenkuuluisa bali-pusero. Se on kuitenkin niin raskas neulottava, että jokin kevyempi proggis pitäisi olla siinä sivussa meneillään. Aloitin eilen illalla neuloa jo toista pompom-huivia, tällä kertaa itse koolausta langasta, todennäköisesti nallea tai seiskaveikkaa, jota on huikeat 36 g. Ajattelin ihan käyttää tuon kaiken yhteen huiviin... Huivi toimii ainakin väriterapiana, jos ei siitä muuten mitään ihmeellistä tulisikaan. Lankaa vain on niin vähän, että tuosta ei pitkäikäistä projektia saa, vaikka kuinka hitaasti neuloisi. Ja kuka hullu nyt hitaasti neuloisi???

Joten projektinpuutetta on. Pipojahan tässä voisi aikansa kuluksi neuloa, mutta ei viitsisi enää, niitä on aika monta tullut tehtyä. Kaulahuivit lienevät kohta myös pannassa. Puseroa ei jaksa eikä ehdi aloittaa, liivin nyt ehkä, mutta se malli...? Ja lanka? Esikoiselle tai kuopukselle tietysti voisi neuloa puseroa tai liiviä, mutta ei ehkä ihan vielä... argh! Onneksi muistin, että isoveljeni pyyteli jo jouluna minua neulomaan hänelle moottoripyöräilyyn soveltuvan kaulurin. Nythän voisi olla tuollaisen pikkuprojektin aika... ja jos kaulurista tulee onnistunut, voisi sellaisen neuloa itselleenkin, sillä kevätkelit lähestyvät uhkaavasti.

Kaulurin malli ei ole ongelma, mutta se lanka? Vähän pitäisi kuitenkin olla villaakin mukana, että se lämmittäisi kunnolla. Motoristikamppeiden alle ei mitään paksua ja tönkköä viitsi ujuttaa, joten langan pitäisi olla kohtuullisen ohutta (4 mm:n puikoille kenties...). Kun kyseessä on lahja, saisi tietysti olla vähän luksustakin mukana - kyllä isoveli sen arvoinen olisi... (isoveli muuten lukee tätä blogia tuolla rapakon takana, joten älkää ihmetelkö tätä pientä makeilua =) ...). Joten ongelmalliseksi menee lankojen suhteen. Eilen illalla jo vähän tätä mietin, mutta vielä ei ratkaisua löytynyt. Katsotaan, tuoko tämä ilta viisautta tullessaan, sillä kotoa sen langan on löydyttävä, vaikka kyseessä kuinka olisi lahja.

Toinenkin projekti heti alkoi kolkutella takaraivossa, kun tuosta pahimmasta ideapulasta irti pääsi. Mutta siitä enemmän vasta sitten, jos siitä jotain syntyy.