lasten matkallelähtöahdistus siis. Tätä kirjoittaessani lapset istuvat vielä vanhempieni kanssa Helsinki-Vantaan lentokentällä odottamassa pääsyä lentokoneeseen, joka vie heidät ensin Frankfurtiin ja sieltä matka jatkuu Washington D.C:hen veljeni luokse. Lähtöhalaukset sujuivat itkuitta, ja lohdullisinta oli Kuopuksen huokaus turvatarkastuksen jonossa: "on se hyvä, että saa vähäksi aikaa teistä lomaa!" Ihana huomata, että esiliinannauhat ovat siinäkin päässä jo kummasti ohentuneet... =)

Eilen illalla, kaiken pakkaamisen jälkeen, istahdin sohvalle ja virkkasin loppuun viimeisimmän kolmiohuivin. Se on tosin edelleen pingottamatta ja päättelemättä, joten ei vielä kuvia eikä grammoja. Sen jälkeen otin viimeinkin käsiini ne Norot, mutta se keikka päättyi huonosti - tajusin sitten vasta melkein puoli kerää neulottuani, että Kureyonin keräthän ovat vain 50-grammaisia, eli kaksi kerää ei mitenkään voi riittää Vigueen... Eli joko täytyy keksiä toinen projekti tai laittaa langat holdiin siihen asti, että saan ostaa lankaa lisää. Ei kiva. En jaksanut enää ryhtyä purkamaan aikaan saatua, sillä vuode kutsui nukkumaan, herätyshän oli taloudessamme tänä aamuna klo 5. Illalla sitten. Nyt on töissä mukana pari orpoa ja vajaata kerää seiskaveikkaa, joista lähtee jossain vaiheessa liikkeelle seuraava kolmiohuivi.

Mitäs muuta? Niin, tänäänhän on ystävänpäivä... kotimatkalla aion pysähtyä johonkin hyvin varustettuun elintarvikekauppaan, ostaa pari kunnollista pihviä ja muuta pientä herkkua, ajella kotiin ja laittaa siipalle ja minulle hyvän aterian, avata pullollisen kunnollista punaviiniä ja nauttia siitä, ettei kukaan sano "äiti". Ja katsoa jonkin oikein verisen ja ällön K-18 -kauhu- tai toimintaleffan... *nam!*

Niin, ja kaikille ystävilleni: kiitos teistä, teille. Ilman teitä en olisi minä.

Hyvää ystävänpäivää!

 

Ja vielä ystäväruno, joka on Esikoisen verbaalisen lahjakkuuden tulosta:

"Kun ystävänä oot sää, niin en mä huolen häivää nää.

Sä hymyn mun huulille saat, kun sä ilon kanssani jaat.

Sun kanssa on kivaa olla, koska sä et oo kuin airoton jolla."