Ei ole mitään valmista näytettävää käsitöiden saralla, joten ajattelin tehdä pienen hyppäyksen menneisyyteen. Kävin taannoin kirpparilla ja löysin sieltä 26 vuotta vanhan Muoti + Kauneus -lehden, nro 4/1981. Hintaa oli 50 senttiä, joten mukaanhan se lähti, varsinkin kun kannessa näyttävästi mainostettiin: "50 neuletta - kaikki kesälangoista". Tervetuloa mukaan pikku matkalle menneisyyteen...

645738.jpg
Ihan oikeasti - oliko maailma niin paljon viattomampi 26 vuotta sitten? Vai onko minun mielikuvitukseni vain likaisempi, sillä mallin poseeraus banaanin kanssa tuo kyllä mieleen ihan muut lehdet kuin... no, siis tällaiset perhelehdet... =)
645739.jpg
Olen aivan samaa mieltä otsikon kanssa - nuo ohjeet olisivat edelleen hauskoja tehdä, ja voi olla, että tuontapaisen Kuopukselle teenkin tässä - tai sitten jollekin muulle kivalle pikkuneidille. Ideahan ei ole uusi. mutta aina yhtä toimiva.
645740.jpg
Tässä samaa ideaa virkattuna. Nuo oikeanpuoleiset ovat edelleen hieman vanhahtavan oloisia, mutta esim. tuollaisen aikuisen naisen kesämekon tai yöpaidan voisin vaikka kuvitella tekeväni, eikä tuo tytönkään mekko ole hassumpi.
645741.jpg
Argh, muistatteko vielä ne huivit, joissa oli reunassa pieniä kolikoita? Juuri noinhan niitä pidettiin... Onneksi tämä muoti on mennyt ohi...
645743.jpg
Näissäkään ei oikeastaan ole mitään, mikä ei soveltuisi nykypäiväänkin - 80-lukuisiksi nämä tunnistaa parhaiten oudoista poseerausasennoista ja mallien hiustyylistä..
645754.jpg
Silloinkin suuret kolmiohuivit olivat muotia - tämä aukeama muuten oli oikeastaan suurin peruste ostopäätökselle, sillä eihän kolmiohuivien ohjeita voi olla liikaa, eihän?
645745.jpg
ja polvisukkia... Pitsikuviot eivät olleet kovin hankalia tuohon aikaan.
645747.jpg
Ihan olisivat käypäsiä kesävaatteita nämäkin nuorten neitien liivit tänäkin päivänä... taidanpa katsella hieman tarkemmin näitäkin...
645748.jpg
Neulevaatteita mallia raita ja laatikko... Kaula-aukot olivat tuolloin varsin häveliäitä, eikä muotoja nuolevista pikkupuseroista kaiketi oltu koskaan vielä kuultukaan...?
645749.jpg
Ja lisää banaania... Oliko kenelläkään teistä neulottua verkkapukua??? Tuo oikeanpuoleinen idea sen sijaan on aika kiva - pitsineulekuvioon on tehty ristipistoilla kirjontaa, eikä näytä tosiaankaan hullummalta sekään...
645750.jpg
Hih, T-maripaita neuloen, ja vielä miehelle!
645751.jpg
No joo... nämä saavat kyllä ihan rauhassa hautautua historian hämärään, ainakin minun puolestani.

Siinähän sitä, 80-luvun absurdismia kerrakseen... =) Ehkä seuraavassa postauksessa palaamme taas 2000-luvulle... =)