Kesäyön hullutus -projekti on omalla kohdallani edennyt jo nyt siihen vaiheeseen, että 26 projektia on aloitettu, ja niistä jopa 14 on jo valmiinakin... Ei yhtään hullummin, sanon minä, vaikka pahin onkin vasta edessä - mökille lähteneessä kassissa odottaa valmistumistaan kahdeksan kolmiohuivia, yksi pitsiliina ja yksi säilytysverkko naapurin isännän veneeseen. Kotiin jätän vielä valmistumistaan odottelevan pienen amigurumi-hiirulaisen - en taida jaksaa sitä tänään valmiiksi asti väkerrellä.

Tuota hiirulaista lukuunottamatta olen tainnut jo täällä esitelläkin kaikki puolivalmiit, joten tässä nyt pläjäys näitä viimeaikaisia valmiita.

Editoin itseäni, enhän minä näköjään olekaan kaikkia puolivalmiitakaan esitellyt, joten rykäistään nyt nekin tänne:

Tässä siis vielä jokunen aloitus: huikean pinkki huivi tuli aloitettua paluumatkalla Joensuusta, tummansininen taas matkalla sinne. Pocket book slippersit (liilat) taitavat jäädä ainoiksi neuletöikseni tässä kyhäilyssä. Ja keltainen huivinalku on Regian 6-säikeistä villasilkkiä - aivan ihanaa lankaa muuten virkata.  

Ja tässä vielä muutamat valmiit: turkoosin huivin virkkasin Joensuun reissulla lauantaina, langan ostin Joen langasta, kun kävin siellä KIPpailemassa. Omaa designia edustava rannerengas syntyi ihan sattumalta, kun en muutakaan keksinyt. Pohjana on Maxista neulottu I-cord, joka päälle virkkasin jämälangalla raidoitusta. Ja äärimmäisenä oikealla ensimmäiset afrikkalaiset kukkaset: sarja lasinalusia, jotka annoin kesälahjaksi kälylleni.

Varoitan kuitenkin, mallikirjon osalta on aika tylsää - hurahdin kerralla tuohon African Flower -kuusikulmioon, ja sitä hyödyntäen on sitten syntynyt paria sorttia kamaa:

Tässä ensimmäiset kolme pannunalusta. Kaikissa on lankana vanha Novitan Maxi, josta haluaisin nyt päästä eroon, sillä vaikka lanka muuten on ihan kivaa tällaisiin projekteihin, niin kymmenen vuotta olen noita hautonut - jo on korkea aika jotain syntyäkin!

Värivalinnat syntyvät ihan summan mutikassa, työnnän suurin piirtein käteni lankapussiin ja vedän sieltä seuraavan sopivan oloisen värin koukulle. Valmistumisjärjestys näissä on oikealta aloittaen. Tuo vasemmanpuoleisin on erehdyttävästi JYPin väreissä - miksiköhän?!?

Ja tässä ne kaksi jälkimmäistä pannunalusta. Liikuttavan yksimielisiä ovat langankulutuksen suhteen: jokainen painaa 60 g, eli 300 g yhteensä sain näihin kulumaan - ja lankaa riittää vielä vaikka kuinka. Näiden jälkeen tuumasin, että pikku tauko taitaa olla tarpeen, ja siirryin tekemään samaa kuusikulmiota pienemmässä mittakaavassa:

Kuusikulmio sopii hieman supistettuna loistavasti avaimenperäksi! Näissä on lankana Kotiväki tai vastaavan vahvuinen lanka, mitä nyt sattui laatikosta löytymään. Koukkuna 2 mm ja lankaa kului kumpaankin huikaisevat 8 g eli yhteensä 16 g. Luulenpa, että näitä tulee tänä kesänä näkymään täällä vielä lisääkin, ovat aika passeleita pikkutöitä silloin, kun aivoissa ei ajatus muuten kulje. Näissähän on kaksi kuusikulmiota, jotka on reunoistan virkattu yhteen, ja läpimitta on n. 7-8 cm - sopivan iso avaimenperä, ettei ihan heti laukkuun häviä, mutta pehmeänä ja mukautuvana muotona kulkee myös taskussa.

Mielessä kävi, että tällä mallilla voisi toteuttaa myös vaikkapa pikkuneidille mukavan kesälaukun - tai virkata pipon - tai tehdä rannekorun tai... vilahtipa mielessä virkata laukkukin itselle tuota mallia hyväksi käyttäen - jämäblogissa muuten on yksi upea esimerkki sellaisesta kassista!

***

Meiju oli jo viikko sitten blogiini kommentoinut tammikuussa valmistunutta Esikoisen pipoa. Kuten arvasitkin, mallia siihen ei ole, ja aikaakin on kulunut jonkin verran, joten yksityiskohdat ovat mielestäni kadonneet, mutta ihan arvailisin, että 5 mm:n puikoilla silmukkaluku on todennäköisesti ollut 72. Pipoissa käytän yleensä neljällä jaollista silmukkamäärää. Tässä pipossa reunassa on muutama kerros aina oikeaa (tai nurjaa, jommin kummin), ja kavennuksista muistan sen verran, että edessä ja takana kavensin nopeammin silmukoita kuin sivuilla - jostain syystä Esikoinen halusi pipon päälakikavennuksien muistuttavan katolisten kardinaalien käyttämien hattujen mallia... =)  Toivottavasti näistä tiedoista on sinulle jotain apua!

***

Kohta on juhla ja juhannusilta, ja minä taidan laittaa tämän jo muutenkin kohtuullista hiljaiseloa viettäneen blogini hetkiseksi kesätauolle. Minulla alkaa nimittäin nyt loma, ja se tarkoittaa mökkeilyä, matkailua, mietiskelyä ja myöhäisiä aamuherätyksiä! Nauttikaahan tekin kesästä, kukin omalla tavallanne!