Edit-tädin terveisiä n. klo 16 ja jotain: Pirkko, tervetuloa lukemaan minua (miten mukavasti sanottu!) ja kyllä maar, ihan oikeaan paikkaan minut sijoitat. Tosin itse asustelen juuri päinvastaisessa suunnassa Ojakkalaan nähden, aivan kunnan länsirajalla... :-)

Eikä minulla muutenkaan ole mitään ihmeellistä asiaa, kunhan täällä itsekseni pohdin ja ihmettelen, hienosti sanottuna "reflektoin". En tahdo millään sulattaa sitä, että syksy on tulossa ja pitäisi tehdä jotain asian eteen...

Pyykivuorta olen tässä parina viime päivänä yrittänyt jo selvitellä. Viime aikoina on vaan ollut niin sateista, ettei varsinkaan lakanapyykkiä ole saanut kunnolla pestyä, kun ei sitä saa minnekään kuivumaan. Meillä ei ole kuivauskaappia eikä kuivausrumpua, vaan pyykit kuivatetaan pesuhuoneessa "perinteisissä" kokoontaittuvissa telineissä. Ne ovat ihan OK kaikkien muiden vaatteiden kuivattamiseen, mutta lakanoita niissä on jokseenkin toivotonta kuivata. Kesällä pyykit kuivatellaan ulkona pyykki"karusellissa", mutta eihän sinne voi nyt mitään viedä, kun harva se päivä tulee taivaalta vettä. Takaterassilla on pari pyykkinarua myös lakanoiden kuivattamista varten, siellä on myös uudempi, pienoismallinen pyykki"karuselli", jonka bongasin kesällä mökkipaikkakunnana automarketista, mutta ei sinne voi pyykkejä viedä - edellisten kuivumiseen meni neljä päivää, ja sittenkin niitä piti vielä pari tuntia kuivatella sisätiloissa, että pystyi mankeloimaan...

Lisäksi minulla on paha asennevamma sen suhteen, että minusta lakana- ja pyyhepyykit pitää mankeloida heti narulta, mieluiten niin, että ovat vielä hienokseltaan kosteita, ettei tarvitse erikseen ryhtyä kostuttelemaan. Siippaseni taas on sitä mieltä, että pyykit mankeloidaan sitten kun on aikaa, ts. kun kaikki halot on hakattu, ruoho leikattu, tienhoitokunnan asiat hoidettu, traktoria korjattu, kesän leikkivälineet koottu pihalta pois, lasta käytetty lätkäharkoissa, autot huollettu ja tankattu ja pesty, katsottu SM-liigamatsit, vedetty parit tirsat jne. Ymmärtänette kuvion? Siis mankelointi on jos mahdollista ehkä toiseksi viimeisenä asioiden tärkeysjärjestyksessä ennen vaimon hartioiden hierontaa, jota sitten ei tapahdukaan koskaan... ;-) Minä sitten poltan hihojani, koska periaatteessa on sovittu, että mankelointi kuuluu siipan hommiin, koska minä hoidan silitykset ja KAIKEN muun vaatehuollon. Tai siis en oikeasti laita siipan puhtaita vaatteita kaappiin, paitsi joskus, kun tahdon olla oikein kiltti. Siis tosi harvoin. Mies ei laita minun vaatteitani kaappiin KOSKAAN, koska kun on joskus yrittänyt hyvän hyvyyttään näin tehdä, on saanut vain haukut palkakseen, kun kaikki on väärissä paikoissa... Mielelläni en myöskään anna hänen lajitella pyykkejä, koska siinä käy sitten niin, että joudun siirtelemään vaatteita kaikkien kaapeista toiseen, kun siipalla ei tunnu olevan mitään käsitystä siitä, mikä vaate meidän huushollissamme kenellekin kuuluu - hyvä että omansa tunnistaa.

No joo... tästä aiheesta voisi nalkuttaa vaikka koko päivän, enkä oikeasti viitsi, eihän se teidän murheenne ole. Mutta syksyn tulon huomaan minä parhaiten siitä, että vaatehuolto alkaa ketuttaa, kun ei saa enää viedä ulos kuivumaan vaatteita, eikä kerätä sieltä hyväntuoksuisia ja raikkaita pois.

Eilen oli huono neulontapäivä. Esikoisella oli treenejä sikamyöhään, minä kuskasin häntä ja toista joukkuekaveria ensin ylimääräisistä jääharkoista Ojakkalaan varsinaisiin omiin oheisharkkoihin (sählyä) ja soitin sitten siipalle, että hän saa vuorostaan hakea pojan, minä menen kauppaan ja tulen sitten kotiin. Kotona pitikin sitten kuulustella kuopukselta ympäristöopin koealuetta ja puuhailla muita. Onneksi sentään pääsin yhdeksän jälkeen asettumaan sohvalle ja sainkin melkein toisen ja viimeisen hihan neulottua kummitytön jakkuun. Vaatehan uhkaa kohta valmistua!

Tänä aamuna puolestaan ehdin puikotella pari kerrosta seuraavia sniikkereitä aamuruuhkassa... =) Tänään taidan suunnitella töistälähtöni niin, että menen etuajassa hakemaan kuopusta partiosta, niin ehdin istua tovin autossa odottelemassa ja neulomaan... Oikeastaan kyllä pitää myös käydä paikallisessa kangaskaupassa ostamassa yksi tai kaksi nappia tuohon kummitytön jakkuun. Sekin hoituu samalla reissulla.