Amazing Crochet Lace on eilen kulunut käsissäni, ja iltasella innostuin aloittamaan tuon edellisessäkin postauksessa näkyneen liivin tekoa. Mustaa balia ja 10 mm:n koukku, ja jokseenkin lyhyeksi jääneen yön jälkeen on valmiina jo yksi iso neliö ja toinen kahta kerrosta vaille. Liivi valmistunee siis tänään!

Ja sitten on aika taas esitellä uusia hankintoja:

694422.jpg

Tuli hankittua SEKä The crocheter's että The knitter's guide to Yarn Cocktails, tekijöinä Anastasia Blaes ja Kelly Wilson. Kannet ovat ainakin lupaavia...

694425.jpg

Ja kuten kuvasta näkyy, myös IK:n Lace Style kotiutui meille.

Nuo Lankacocktailit ovat sellaisia, hmmm, miten sen nyt sanoisi, ei nyt ihan aloittelijan ohjekirjoja, mutta vähän sinne päin. Kirjojen ulkoasua ja ohjeita ovat ainakin esipuheen mukaan inspiroineet tunnetut juomasekoitukset, ja onhan tuo nyt ainakin hetken aikaa ihan kiva idea... mutta minun innostukseni kyllä hiipuu aika nopeasti. Kyllä noista molemmista kirjoista joitakin ihan toteuttamisen arvoisia mallejakin löytyy, ja suureksi hämmästyksekseni enemmän niitä löytyi virkkauspuolelta - olenkohan taas ajautumassa pikkuhiljaa virkkauksen valtatielle?

694423.jpg

Tämä hamonen ainakin pääsee koukulle jossain vaiheessa - tai sitten ei. Miellytti näin aluksi ainakin silmää kovastikin. Kirjassa oli myös toinen hamemalli, joka miellytti, mutta sitä en tullut tähän hätään kuvanneeksi, ja monia muitakin virkkausjuttuja, mutta joku raja tässä kuvaamisessakin on oltava.

694429.jpg

Neulontakirjasta oli huomattavasti vaikeampi löytää mitään ensinäkemältä selkäytimeen iskeytynyttä mallia, mutta tämä neliöistä koottu toppi miellytti silmää - tosin heti aloin miettiä, että tuotahan voisi jatkaa mekkoseksi asti kivasti tuosta...Värit eivät iske, mutta mallin kehittely miellyttää.

694424.jpg

Olen selvästi mieltynyt tällä hetkellä hameisiin, sillä tuosta neulojien juomasekoituksista löytyi myös kiinnostava hame. Näistä saa hyviä idiksiä omiin juttuihin, vaikka mallin mukaan tuskin mitään teen.

694402.jpg

Lace Style -kirjassa eniten miellytti kansikuvassakin oleva neulejakku, sekä tämä tyttömäinen hamonen - tosin inhoan noin läpinäkyviä hameita! En suostu käyttämään alushameita, joten hameen on oltava riittävän peittävä jo itsessään. Voi olla, että tämä malli jää lähinnä ihailun asteelle. Luulin muuten ensin tilanneeni Scarf Style -kirjan, ja olin hieman yllättynyt, kun paketista tulikin esiin Lace Style. Ja tuosta kirjasta on muuten sanottava, että olin odottanut sen sisältävän edes yhden pitsisen kolmiohuivin, mutta kantin kontit!

Eiväthän ne kirjat vielä tähän lopu...

694392.jpg

Vasemmalla Annie's Atticin virkkausohjekirja, Crochet on the edge, eli yli 140 koristeellista virkkausreunusta. Tällaista ei huushollissa ollut, virkkausmalleja toki löytyy paristakin opuksesta, mutta juuri reunuksista oli pula - virkattuja huiveja kun olisi mukava koristella erilaisissa reunuksillakin. Sisäkuvia en tuosta opuksesta ottanut, vaikka reunusohjeiden joukossa onkin kymmenkunta varsinaista projektiohjettakin, mm. tuo kannessa näkyvä virkattu takkijakku, jonka voisi ehkä toteuttaa lyhyempänä...

Martha Watermanin Traditional Knitted Lace Shawls kuulostaa lupaavalta, mutta jos kaipaa runsaasti ohjeita, tämä kirja ei ole "se oikea". Tämä kertoo enemmänkin pitsihuivien historiasta, ja antaa varmasti hyvät pohjatiedot omien huivimallien suunnittelua varten. Kirjan lopussa on ehkä kymmenkunta pitsihuivimallia, joista minua miellytti eniten tuo alla oleva muotonsa puolesta, pitsimallista en ehkä kuitenkaan kauheasti pidä...

694417.jpg

Tämä kirja on jo vanhempi teos, joten kuvatkin ovat mustavalkoisia, eivätkä ne anna kovin hyvää kuvaa pitsimalleista, ikävä kyllä.

694408.jpg

Lisäksi tulin hankkineeksi nämä: Marianne Kinzelin First ja Second Book of Modern Lace Knitting. Sana moderni on hyvin hämäävä, nämä kirjat lienee julkaistu ensimmäisen kerran joskus viime vuosisadan puolivälin paikkeilla... Upeita pitsiliinoja, niin pyöreitä, neliöitä, suorakaiteita kuin ovaalejakin, ja monenlaista muutakin pitsiä - reunuksia, välipitsejä, jopa alttarivaate - joka kodin perustekstiili sekin, totta kai! =)

694406.jpg

Katsokaa nyt tätäkin... mikä upea kuvio tässä Narsissi-liinassa! Käsittämätöntä kädenjälkeä... ja tämä oli vain yksi monista, suorastaan henkeäsalpaavan taidokkaista liinoista. Mustavalkoiset kuvat eivät vain taaskaan tee oikein oikeutta noille malleille. Olen jossain vaiheessa päättänyt ryhtyä tuhoamaan laajaksi kasvanutta virkkauslankojeni varastoa vaihteeksi neulomalla, joten ehkä näistä kahdesta opuksesta löytyy sentyyppisiin projekteihin sopivat ohjeet. En muuten edes muista äkkiseltään, oliko näissä kirjoissa ollenkaan kaavio-ohjeita noihin neuleisiin - voi olla, mutta ainakin sanalliset ohjeet oli kaikkiin.

694412.jpg

Ja lopuksi palataan taas tälle vuosituhannelle: Amy Swensonin Not your Mama's Knitting ja Crochet noudattavat Stitch'n'Bitch -tyylisten neulekirjojen linjaa. Kerrotaan perusasiat perusteellisesti ja niin maan hupaisasti, ja sitten on sekalainen kokoelma projekteja, joista osa on sen näköisiä, että niitä ei ainakaan keskiäkäinen kehtaisi omiksi tuotoksikseen tunnustaa, ja osa taas vallan näppäriä ja hyvän näköisiä juttuja. Ja tälläkin kertaa virkkauspuolella oli vetävämmän näköisiä juttuja, tosin laiskuus iski enkä jaksanut kuvata enää yhtäkään sisäsivua. Nämä kirjat saattavat jäädä minun hyllyssäni vain ohikulkijoiksi, sen verran vanhan toistolta näiden selailu tuntui...

No niin, siinähän sitä sitten olikin. Vähän siltä tuntuu, ettei meille nyt ihan vähään aikaan uusia käsityökirjoja ilmesty, mutta vannomatta paras...

****

Edit-tädin vierailun tuloksena siivoilin ja täydensin hieman noita sivujani: neuleohjeet (kaikki kaksi!) ovat nyt omalla sivullaan ja virkkausohjeet (se yksi) omallaan. Päivitin samalla myös kaikki nuo uudet kirjat käsityökirjastoni sivulle.

Kylläpä kehtuuttaa työnteko, ei yhtään enää viitsisi... =(