Aloitetaan tärkeimmästä päästä eli sinisen torkkupeiton nimeämiskilpailun tuloksesta. Kuopukseni, kunnianarvoisa yhdeksänvuotias neiti valitsi useiden hyvien nimien joukosta suosikikseen ja samalla peiton nimeksi Kaisan ehdotuksen Kesätaivaan alla... Joten Kaisalle siis lähtee jotakin mukavaa postin mukana.

Kaikki ehdotukset olivat hyviä, ja itse miellyin ensiksi lähes kaikkiin veteen liittyviin nimiin, mutta loppujen lopuksi omaksi henkilökohtaiseksi suosikikseni nousi Ixun ehdotus, Suomi-neidon kauneusuni. Jokin tuossa nimessä toi mieleeni niin monenlaisia kutkuttavia assosiaatioita ja veti suupieleni hymyyn, joten palkitsen Ixun omana suosikkinani.

Kiitos kaikille upeista nimiehdotuksista! Uskon, että kuopuksellekin valinta oli vaikea, ja oikeastaan tekisi mieli tehdä useampikin sininen peitto, että huushollissa olisi vielä Sinitaivas, Liplatus, Orvokkipeitto, Elävää vettä, Minttukaramelli...

****
Ja sitten muihin asioihin. Täällä on tullut viimeinkin jotain valmistakin, jämälankoja kun on kuluteltu urakalla. Jo toinen torkkupeittoni, joka sai heti alkuun jo oman nimensä, on viimeinkin valmis! Tämän peiton virkkaamiseen vierähti melkein kaksinkertainen aika tuohon Kesätaivaan alla -peittoon verrattuna, mutta nyt on siis Kesätaivaalla oma Aurinkoisensa:

1482485.jpg
1482477.jpg
1482472.jpg

Tähän peittoon upposivat varsin tehokkaasti liki kaikki keltaiset, oranssit ja lukuisat eri punaiset jämälangat, ja painoa peitolla on 945 g. Peiton läpimitta on n. 190 cm.

Peitto on muuten pyöreä, mutta virkkasin auringolleni myös säteet. Malli noudattelee summittaisesti lempipikkuliinani mallia, mutta paljon on omaakin "suunnittelua" mukana.

Koska tällaista isoa ja painavaa peittoa ei voi kuljettaa mukana, oli minulla toki viime viikon aikana matkakäsityökin:

1482501.jpg

Tästä näkee paremmin, millainen tuo suosikkiliinani on - tosin tässäkin uloimmat neljä kerrosta on justeerattu oman pääni mukaan, lanka mokoma kun loppui kesken. Itse asiassa kolme ulointa kerrosta on virkattu toisella jämälankakerällä, joka saattoi olla samaa lankaa tai sitten ei, mistäpä näistä enää selvää ottaisi... =) Väriero ei ainakaan ollut suurensuuri, minun silmäni ei enää lankojen päättelyn jälkeen erota, missä kohtaa lanka vaihtuu.

Tähän pikkuliinaan meni 900 g vähemmän lankaa eli 45 g, ja olipa muuten ensimmäinen pikkuliina aika pitkään aikaan! Läpimittaa liinalla on 43 cm, eli ihan mukavan kokoinen pöydänsomiste. Tämä taitaa päästä mökillemme pirtinpöytää koristamaan.

****
Tänään onkin runsaasti asiaa... Veljeni parempi puolisko palasi parin kuukauden vierailulta Jenkeistä ja toi mukanaan tuliaisia - tässä minun osuuteni:

1482504.jpg

Sokeria ja kermaa kerrakseen eli Lilyn Sugar'n Cream-lankaa tuli 18 kerää, yhteensä melkein kilon verran. Kuinka ollakaan, Secret Wool -lankakauppaan pölähti juuri samaisena päivänä näitä monivärisiäkin myyntiin, joten nyt voin huoletta ryhtyä kuluttelemaan näitä - lisäähän saa tilaamalla!

1482514.jpg

Langan lisäksi meille kotiutui näin värikäs nippu uusia, kevyitä virkkuukoukkuja. Näissä on toki monia, joita minulla jo on "jemmassa", mutta tässä tuli mukana monia välikoon koukkuja sekä pitkään kaipaamani 9 mm:n virkkuukoukku... Tuo kaikkein paksuin lila on 11,5 mm läpimitaltaan, varmasti oiva työväline, kun ryhdyn virkkaamaan pari viikkoa sitten hankkimistani matokuteista uusia pesuhuoneen mattoja...

****
Ja viimeiseksi urheilu-uutiset: tänään oli esikoisella viimeinen tämän kauden harjoituspeli. Uusi kausi alkaa vapusta, kun isäntä ja esikoinen lähtevät Piispalaan lätkäleirille... =) Ja nyt onkin hyvä aloittaa uusi kausi, kun jenkeistä tuli myös lähetys uusia teriä niihin parhaimpiin lätkäluistimiin!