Tänään ei ole perjantai, vaan huivintai. Ihan tosi. Jo keskellä viikkoa tuli pakettikortti, jonka arvasin sisältävän kesähuivivaihdon huivin. En vaan ehtinyt Nummelaan postiin ennen tätä iltaa. Ja tällainen vinkeä huivi paketista kuoriutui:

3706891449_fe8558b8ce.jpg

Kuva ei tee oikeutta värille, joka on himmeästi kiiltävä salvianvihreä... Lanka on Dropsin Cotton Viscosea ja niin, niin minua. Kiitos Vihervaaranneli!

Sain viimein pääteltyä ja kuvattua myös sen harmaaraitaisen huivini, joka vilahti jo aikaa sitten huivitriptyykissä...

3706902581_a792fced99.jpg

Keskipaneelin pitsimalli löytyi tällä kertaa otsikkohirviömallikirjasta nimeltään The Ultimate Sourcebook of Knitting and Crochet Stitches, eli tuttavallisemmin Ultsista. Malli on nimeltään Eyelet Fan Panel.  Tähän huiviin sujahti kaksi oulunkylästgä ostamaani Järbon Mellaraggi-kerää sekä mustan Florican jämät tuohon röyhelöreunukseen. Itsas en ole ihan varma, oliko se sittenkään niin hyvä ajatus, mutta olkoon nyt ainakin vähän aikaa tuossa. Tätä huivia purin niin moneen otteeseen, etten siedä ajatustakaan ryhtyä siihen puuhaan uudestaan. Mutta huivi on iso ja lämmin, ja lanka (siis Mellanraggi) on ihanaa.

Eilen yöllä viimeistelin myös Mokkasukan Aladdin -langasta neulomani huivin. Tämäkin tuli ensin aloitettua ihan eri näköisenä, mutta sekin alku purkaantui jenkeissä ollessa ja aloitin uudestaan. Kun lanka alkoi uhkaavasti huveta, piti keksiä jonkinlainen reunus. Tuli sitten tämmöinen...

3707706568_187a666090.jpg

Kyllästyin kuvaamaan aina noiden samojen kivien päällä ja lähdin huivi kädessä etsimään parempia kuvauspaikkoja. Koivun hentoinen oksan ojentautui sopivasti kentän reunassa, ja antoi ripustaa uuden huivin hetkeksi niskansa päälle.

Teknisemmän arvopohjan omaavien lukijoideni iloksi kokeilin myös kahden päivän kaatosateen puhtaaksi pesemää Skodaa kuvausalustana:

3706899869_ccfa763fbe.jpg

Niin, mitähän tästä sanoisi? Kaikki lanka meni, koko 100 g vyyhti, jäljelle jäi vain säälittävä nyyskäys, joka ei edes vaa'assa näkynyt. Väri on ihanaihanaihana, ja huivi on ladonovihartioideni peitoksi vähän nafti mutta ihanan kevyt ja kenties kerrankin oikeasti sopivankokoinen, eikä mallia puolijoukkueteltta... Kieli ulkona

Siis tykkään, on sievä kuin sika pienenä!

***

Kiitos kommenteistanne parakkipostaukseen. Jep, Mohariina, minun rinnallani moni muukin on höyhensarjaa, eikä pelkästään lankavaraston vuoksi... *köhköh* En ole punninnut pariin vuoteen varastoani, sillä mitä ei tiedä, sitä ei sure. Jätän sitten vaikka lapsille perinnöksi... Jalka suussa

***

Uusi Novita oli saapunut. Ensivilkaisulla ei jäänyt epäselväksi, että on uusi lanka: Puro. Ei jäänyt myöskään epäselväksi, ettei Novitaa hävetä näköjään yhtään kopioida nettilehtien ilmaismalleja. Mutta samapa tuo, toiset lehdet kierrättävät sivuillaan langanvalmistajien ilmaisohjeita ja perivät niistä siis maksun. Sellaista on elämä.

***

Puhelinlaskukin tuli ja päivä pilalla; olen näköjään sekä soittanut että laulellut jenkeissä. En vain ymmärrä yhtään, miksi minulla oli maksamatonta saldoa. Jokaisen perille tulleen puhelinlaskun olen maksanut - liekö rakas perhe sitten kierrättänyt laskun ennen aikojaan roskiin tai paperinkeräykseen?