Selvisin kunnialla kisoista, ravelympialaisten tuomisina oli neljä kultaista mitalia, eli saavutin tavoitteeni. Yhdessä lajissa tosin jouduin antamaan luovutusvoiton, sillä rehtinä urheilijana EN voinut osallistua tyttären villapaidalla "stash compulsory danceen" (neulotaan vain omasta varastosta löytyvillä langoilla), sillä sain apuja kahdeltakin neulojalta, kun omat langat alkoivat uhkaavasti loppua. Avun turvin sain villapuseron kuitenkin tehtyä, mutta hyvä kuva käyttäjän päällä otettuna uupuu edelleen. Saatte siis tyytyä tällaiseen "lätty pöydällä" -kuvaan:

Ja on minulla yksi "hurmaava" henkarikuvakin:'

Jepjep. Tyttö kuitenkin tykkää, ja sehän on pääasia. Lankaa tähän kului 490 g ja puikkoina oli 8 mm:n halot. Hihat tuli neulottua pariin kertaan, kun niihin ei ollut ohjeita, mutta lopussa kiitos sitten seisoi. Lankahan on Novitan Teddyä, josta yritän nyt epätoivoisesti päästä eroon... hyvin on homma lähtenyt käyntiin, nyt pitäisi vielä saada tuhottua johonkin oliivinvihreät kerät.

Oma musta neulejakkunikin tuli viimeisenä valmiiksi, ja on päällä juuri nytkin. Taisin olla hoikemmassa kuosissa tätä aloittaessani, mutta neulevaatehan on siitä kiitollinen, että sitä voi vähän venytellä...   Ihan käyttövaate siitä tuli, lämpöisenpuoleinen tosin, kun Isoveikasta on neulottu. Tässä kuvakin:

Ja lisää hyviä henkarikuvia:

Tähän kului isoveikkaa 590 g, ja tätä tikuttelin 5,5 mm:n puikoilla. Hihat neuloin yhtä aikaa, sillä varastosta löytyi peräti kahdet 5,5 mm:n 80-senttiset pyöröt, ja niinpä homma eteni ihan vauhdikkaasti. Pronssiottelun aikana sunnuntaiaamuna valmistui neulonta ja päättelin langat saman tien, ja sitten kostuttelin jakun ja laitoin pyyhkeiden väliin vähän "norjistumaan". Tämä on neulottu ylhäältä alas päin, eikä taida jäädä viimeiseksi laatuaan, nyt kun alkuun pääsin.

Neljäs mitali tuli tästä:

Valmistui tämä huivikin viimein. Huivi sai aika luonnollisesti nimekseen Musta Maija -huivi, sillä lankaa on Maijaa. Ja mustaa. Sitä kului 125 g tähän, ja koska en tätä pingotellut ihan hengettömäksi, jäi kokokin varsin pieneksi - mutta työkaverini oli tähän hurjan tyytyväinen, ja sehän on tärkeintä.

***

Vauhtiin päästyään on vaikea lopettaa, ja kun olympiatyöt oli saatu valmiiksi, piti vielä tehdä tupsu olympialaisten vuoksi paitsioon jääneeseen piposeen:

Tämä on kaksinkertaista Schachenmayrin Extraa, ja tupsusta tuli niin tiivis, että komeus painaa peräti 104 g. Puikot taisivat olla 6 mm:n addit.

Eilisen päivän tikuttelin innolla kymmenen silmukan peittoa, mutta sekin täytynee taas laittaa lepäämään ainakin osaksi aikaa, sillä lankahamsterikuu alkoi ja nyt on paneuduttava kuluttamaan lankaa innolla. Helmikuu tosin jo oli varsin hedelmällinen kuukausi siinä suhteessa, sillä lahjoitin lankoja pois noin viiden kilon verran, ja omaa kulutustakin kertyi hienosti isokokoisten olympiatöiden vuoksi.

***

Pakko kertoa tämäkin: pääsin paikalliseen lehteen tänään; puolen sivun juttu siitä, kuinka toin neljä kultamitalia neuleolympialaisista... Vietin eilen rattoisan puolitoistatuntisen juttelemassa toimittajan kanssa, ja esittelin Ravelryn ihmeitä. Jos sattuu Länsi-Uusimaa eteen, niin sieltä juttu löytyy...