Kaikki on kesken. Viikko, käsityöt, muutkin työt. Väsymyksen taso on sitä luokkaa, ettei aamulla todellakaan tahdo päästä sängystä ylös kuin hammasta purren. Kuopuskin pitää herätellä silitellen ja lempeästi jutellen, lapsi on kuin peikonpoika, ärripurri heti aamusta. Esikoinen on aina ollut aamunvirkku, tulee siis isäänsä.

Eilen kävimme Kuopuksen kanssa kirjastossa. Neiti pääsi partiosta ja minä olin vastassa, ehdotin kirjastossa käyntiä, se kun on aivan siinä vieressä, ja neiti oli heti valmis matkaan. Löysimmekin aarteita: minä Tuntemattoman sotilaan äänikirjana, neiti Harry Potterin Liekehtivän pikarin äänikirjana. Esikoiselle kasasimme pinon sarjakuvapokkareita ja lätkätarinaa.

Neiti nyykähti heti kotiin päästyä tekemään viimeisen tekemättä olleen läksynsä ja sitten kaivautui petiinsä kuuntelemaan Harry Potteria. Minä istahdin olohuoneen sohvalle ja jatkoin uusimman huivin virkkausta. Jossain vaiheessa kotiutuivat miehetkin lätkätreeneistä, ja asettuivat sohvalle kanssani katsomaan, kuinka JYP hädin tuskin peittosi Bluesin. Onneksi peittosi, edes pienin numeroin.

Aikani virkkasin, mutta sitten kutsuivat kutimet. Lankahamsterikuukauden ratoksi olin ajatellut neuloa kummipojallemme J:lle ja hänen isosiskolleen J:lle torkkupeitot. Ensin harkitsin paksumpaa lankaa, mutta kun langassa oli merkintä käsinpesusta, päädyin sittenkin vanhaan, tuttuun ja turvalliseen seiskaveikkaan. Lasten neuleiden on syytä olla konepestäviä, torkkuhuovan varsinkin.

Nuori mies saa nyt torkkupeiton Pinwheel blanketin mallilla, isosiskolle on myös luvassa pyöreä peitto, mutta aavistuksen verran tyttömäisemmällä mallilla. Kummipojan peiton väritykseksi tulee se aiempi sini-vihreä seiskaveikan Jättiraita keskustaan ja reunoihin leveämmät raidat omenanvihreää ja vaaleansinistä. Isosiskon peiton väritys tulee varmaan seurailemaan tyttömäistä linjaa - pinkkiä, korallinpunaista, roosaa - mitä nyt sattuu seiskaveikkalaatikosta tällä hetkellä löytymään.

Huomenna on lankahamstereiden viikkoraportin vuoro, mutta mitään uutta raportoitavaa minulla ei taida olla ennen viikonloppua. Ehkä siihen mennessä on tullut valmiiksi huivi ja toinen peitto - ehkä?

***

Ja muistattehan, arvonta edellisessä postauksessa on edelleen avoinna perjantai-iltapäivään asti. Käyhän osallistumassa!