Pääasioista tulee helposti kaiken valtaavia, koukuttavia juttuja, joista ei sitten pääse eroon lainkaan. Perheen päät on nyt jo verhottu moneen kertaan, mihin nämä kaikki uudet nyt sitten laittaakaan?



Tässä kirjoneulevillityksen toistaiseksi viimeisin tuotos, ei kovinkaan onnistunut sellainen. Mutta kokeiltava on. On tämä pipo kuitenkin pehmoinen ja lämmin, vaikkei nyt kovin suuri ilo silmälle olekaan. Tai ehkä kauneus on katsojan silmässä? Tässä pipossa on kampanjalanka Ninaa ja Nalle Coloria yhteensä 38 g. Kevyt pipo siis. Puikot 3,5 mm ja idea tuli yhden vanhan Novita-lehden puserosta ja muistikuvistani 80-luvulta, kun olin jonkun aikaa Tuulevi Sivusen putiikissa töissä... Tuuvi teki tämäntyyppisiä puseroita ja hattuja, tosin niissä ruudut olivat symmetrisiä. No, tämä päätynee hyväntekeväisyyteen, jos ei muita ottajia ilmaannu.



Tyttärelle halusin neuloa vielä yhden pipon, ja neiti valitsi itse tämän Button Tab Hatin mallikseen sovitettuaan sitä ensimmäistä ruskeaa versiota. Lankana on syvänpunainen (puolukanpunainen) Janne, ja sitä meni hyvinkin tarkkaan kerällinen, pari grammaa jäi yli. Kaivelin nappilaatikoitani ja noin monta erilaista punaista nappia löysin. Tämän neulomiseen meni eilinen ilta ja King Kong DVD:ltä jäi vielä kesken, eli reilut kaksi tuntia tähän tuhraantui... ei paha? Painoa siis 48 g, puikot 4 mm. Pipo lähti tänä aamuna tyttären päässä kouluun, joten mieleinen oli.



Tänä aamun aheräsin päänsärkyisenä, nuhaisena ja tukkoisena, ja lämpöäkin oli, joten sairaspäivähän tästä tuli. Sairaspäivän ainoa oikea viettotapa on katsoa kauhuleffoja sohvalla istuen, juoda kuumaa mehua ja teetä litrakaupalla ja neuloa pipoja. Tämän pipomallin, Hurricane Hatin, olen ilmeisesti tulostanut jossain välissä, sillä paperit sattuivat käteeni etsiessäni jotain ihan muuta lankahuoneeni pöydältä. Yksinkertainen ja kaunis malli viehätti, ja heti tuli mieleeni Muori Menninkäiseltä ostettu OnLinen Cora-lanka, joka on taivaallisen pehmeää merino/akryyli-sekoitetta. Neuloin tätä 4,5 mm:n puikoilla ja valmista tuli todella nopeasti! Helppoa kuin heinänteko tämän pipon neulominen, joskin päälaen kavennukset olisivat voineet mennä jotenkin tasaisemmin...



Neiti suostui poseeraamaan istuen, ja kun päivän asuvalintakin sointui pipon väriin, mikäs oli kuvatessa. Lankaa kului hieman yli kerä, 56 g, joskin periaatteessa pipo olisi voinut olla aavistuksen lyhyempikin. Cora-kerässä on 85 metriä lankaa, joten n. 100 metrillä tämän pipon saa hyvin tehtyä.

Siinäpä ne viimeisimmät saavutukset nyt sitten olivatkin. Parhaillaan arvon mielessäni, ryhtyisinkö neulomaan isoa hartiahuivia vai neuloisinko tässä välissä itselleni hupukkeen? Tai sitten kenties vielä jonkin hauskan, kokeilemattoman pipomallin???? Aih, tätä valinnan vaikeutta!