Eilen sain poimia pesukoneesta kerrassaan ihanat hyshys-jutut. Olen vieläkin ihan täpinöissäni, niin hyvin onnistui tällä kertaa. Isko hirveä himo vironvillaan! Onneksi laatikoissa on sitäkin lajia sentään parin kilon verran... =)

Markkinat painavat nyt päälle sen verran lujasti, etten ehtinyt illalla puikollistakaan neulomaan. Sen sijaan kiinnittelin pikkuisia lappuja tekemiini käsitöihin, askartelin 200 arpalippua ja lajittelin arpajaisvoitot omiin laatikoihinsa. Niiden suhteen on nyt kaikki valmiina. Lajittelin myös edellisvuodelta jääneet sukat ja lapaset siististi omaan kassiinsa, korjailin vähän yhtä jotenkin keskentekoiseksi jäänyttä pehmokilpikonnaa ja ryhdyin kerimään taas yhtä vironvillavyyhteä. Ja taas meni sitten loppuilta ihmetellessä. En millään malttaisi jättää moista hommaa aina kesken, mutta muutaman tunnin kun vääntää ja kerii aina metrin tai puolikkaan kerrallaan, menee minulta ainakin hermo. Ja taas jäivät yöunet lyhyiksi.

Väsyksissä ollessa hermostuu lapsiinkin ihan pikkujutuistakin. Tai miten sen nyt sitten ottaa. Tänä aamuna oli esikoisen vuoro kuulla kunniansa, kun satuin tonkimaan hänen lätkäkassiaan. Ainakin viisi tyhjää suihkushampoopulloa, likaisia kalsareita ja sukkia suloisessa sekamelskassa puhtaiden sukkaparien, verkkopipojen, pelipaidan ja -sukkien, hanskojen, luistimien ja kaiken muun mahdollisen pikkusälän kanssa aina alasuojasta hammassuojaan asti... Hermo meni. Sitten vielä ihmetellään, kun ei tavaroita löydy. Olen ostanut pojalle kaikenlaisia pussukoita tavaroiden säilyttämiseen, saarnannut asiasta useampaan kertaan ja tässä tulos. Muutenkin esikoinen oli eilen kunnostautunut; menin kuistille etsimään jotain juttua arpajaisiin liittyen, ja huomasin lattialla oman urheilukassini, joka oli täynnä tavaraa. Avasin kassin, ja sieltä löytyi esikoisen kypärä, uusimmat hanskat ja luistimet - maanantain vapaavuoron jäljiltä. Ja poika siis sillä hetkellä lätkäharjoituksissa. Soitin isännälle, joka kertoi, että juu, oli huomattu puutteet. Lainakamoilla poika sitten veti harjoitukset läpi. Kassissa oli kuitenkin ollut sentään vanhat hanskat, joten lainata piti vain kypärä ja luistimet. Pyyhekin oli tainnut puuttua. Taitaa olla aika taas asettaa käyttörajoituksia pleikalle...

No joo, hykerrys vähenee kun pohtii lapsiaan... Tänään on esikoisen joukkueella peli Hifkiä vastaan, sinne pitää mennä kannustamaan, kun kerrankin saa tehdä sen katsomosta eikä kuuluttajakopista käsin. Monenlaista muutakin pitäisi ehtiä ja muistaa tehdä: joulukirjeitä varten ostaa kirjekuoret, ottaa lapsista yhteiskuva harrastepaidat päällä, pohtia markkinakojun sisustusta jne.

Kaiken kiireen keskellä ilahduttaa se, että töitä on ensi viikko, ja sitten saa olla viikon lomalla. Se tulee todelliseen tarpeeseen, se.