Puolet lomasta on jo "lusittu". Liian nopeasti aika menee, mutta minkäs sille mahtaa. Ihan parhautta on tällainen lomailu, kun ei ole aikatauluja oikeastaan millekään, aamulla saa nukkua ja illalla valvoa... Muutun loma-aikana ihan murrosikäiseksi päivärytmini osalta.

Kun on tällaista löhölomailua, niin ehtii myös käsitöitä väkertää. KYHit ovat jääneet ihan paitsioon viime aikoina, mutta kyllä nuo kolme jäljellä olevaa pitää sisulla loppuun väkertää ennen määräajan päättymistä.

KyJy-töitä sen sijaan syntyy:

Nämä kolme pikkuliinaa ovat yhteensä KyJy#4. Aprikoosinvärinen on jotain tuntematonta puuvillalankaa, lahjoituksena rantautunutta, ja siniset ovat ihan Kotiväkeä. Pikkuhiljaa tuo värisarja alkaa täyttyä.

KyJy#7 on kolme kpl tiskirättejä. Tämä oli tarveneulontaa, mökillä ei (outoa kyllä) oikein rättejä ollut. Kuinka ollakaan ja onneksi olin matkalla ostanut pari kerää Red Heartin Eco Cotton Blendiä kokeeksi, ja toinen päätyi sitten heti räteiksi.

KyJy#11 on tuttua kauraa: Surface braid hat, johon värkkäsin sitten resorin tapaista virkaten. Tätä täytyy ehkä vähän kehitellä talvea varten, näistä voisi tulla ihan hauskoja piposia, kun vielä roiskaisisi tupsun tuonne päälaelle. Tämä on Samos Lollipopia ja lähtee todnäk sytomyssyksi.

KyJy#10 on ihan samaa sarjaa: sytomyssy Novitan Marinesta. Olen joskus jostain yhden kerän tätä pinkkiä löytänyt, tehnyt siitä jotain joskus, ja jäljelle oli jäänyt reilu puolikas. Siitä sitten virkkasin tämän.

Olisi minulla muutama muukin kuvattu, mutta KyJy-sääntöjen mukaan ne ovat vielä keskeneräisiä töitä, sillä vaaditut grammat eivät ole vielä koossa. Hmph, 6 grammaa painavia pikkuliinoja saa kyllä virkata aika monta siihen 50 grammaan...

***

Olen taas sortunut lankaostoksiin, ja olen saanut myös postitse lankaa lahjaksi. Avasin Ravelryssä suuni, kun inhokkilangoista puhuttiin, ja kerroin, että annan mieluusti kodin karkealle Raggegarnille, sillä se on kokemukseni mukaan hyvää mattolankaa. No, puoli kiloa sitä jo tupsahti ystävälliseltä kanssaneulojalta, ja lisää on kaiketi vielä tulossa. Matto voisikin olla hyvä KyJy-työ, kun vasta jouluna pitää olla valmista...

Matkaillessani kodin ja mökin väliä on eteen sattunut myös lanka-alennusmyyntejä. Niistä on kotiutunut nyt 800 g luonnonvalkoista ticoticoa (värjättäväksi) ja 1 200 g Eco Cottonia - kiva lanka eikä ole ollut hinnallakaan pilattu (2 e/100g). Joten lankavarasto on taas kasvanut parin-kolmen kilon verran. Täytynee taas kohta ryhtyä harrastamaan tehoneulontaa.

Loman loppupäiviin olen suunnitellut parakin tehosiivousta. Aloittelin hommaa jo kertaalleen, mutta en päässyt kovin pitkälle. Mutta toistaiseksi on vielä löhölomailun vuoro...