Jämäprojektini etenee hämmästyttävässä määrin etukäteen itselleni sopimieni askelmerkkien mukaisesti: pieniä, lahjoiksi tai arpajaisvoitoiksi sopivia pikkutöitä on taas valmistunut lisää, ja siinä sivussa etenee myös yksi vähän isompi proggis. Takaraivossakin "kytee" koko ajan uusia ajatuksia, joten jos korvistani näyttäisi nousevan savua, ei hätää: keskiäkäisen aivokapasiteetti siellä vaan käy hetkittäin ylikierroksilla...

Neidin tyhjiä lääkepurkkeja löytyi lisää, joten värkkäsin taas muutaman rytmimunan:

Samos on kiitollinen lanka: valmista tulee nopeasti ja jälki on siistiä, ja rytmimunat tuntuvat perin pehmeiltä kädessä. Näihin upposi yhteensä 60 g Samoksen ja sitä hyvin paljon muistuttavan Soon -langan jämiä.

Lisäksi olen koukutellut mukavasti retrohenkisiä lasinalusia:

Tennesseetä nämä, ja jokainen painaa tasan 8 g, eli yhteensä kului 32 g näihin. Yritän virkkailla näitä niin, että saisin aikaiseksi ainakin yhteensopivia pareja tai neljän settejä, mutta en ole suuri langanpäiden päättelyn ystävä, joten yritän koota näitä settejä niistä jämistä, joita löytyy eniten. Tennesseetä minulla on jämäkerinä vaikka minkä verran, mokoma kun on nykyään 100 g kerissä, ja esim. sytomyssyihin meni aina 40-60 g lankaa kerästään.

Keskentekoisena projektina olen virkkaamassa luonnonvalkoisen, beigen ja ruskean kirjavaa huivia, sekin on edistynyt jo varsin pitkälle, mutta lankoja tuntuu vielä riittävän. Yritän kovasti saada aina kerän virkattua pois, mutta mitä pidemmälle huivi valmistuu, sitä enemmän menee yhteen kerrokseen lankaa, eikä kaikkia lankoja ole kovin suuria keriä. No, kirjavahan siitä on tarkoitus tullakin, sekoitus sävyjä ja erilaisia lankatekstuureja. Loppusijoitusosoitteesta ei ole vielä tietoa, mutta eivätpähän nuo huivini juuri ole laatikkoon lojumaan jääneet.

Olen keräillyt takaraivooni erilaisia jämälankaprojekteja ikäänkuin virtuaaliseksi muistilistaksi, mutta nyt alkaa muistini kapasiteetti olla käytetty, joten taidan laittaa tähän pienen muistilistan, etten kaikkea vallan unohda:

  1. virkattuja ja neulottuja pieniä pehmoleluja (toukat, kilpikonnat, pikkupuput)
  2. iloisenkirjavia sytomyssyjä
  3. iloisenkirjavia ruokalappuja
  4. lisää tiskirättejä
  5. Sev(en) circle -huivi tai useampi
  6. avainkoteloita
  7. muovikassiputkiloita
  8. verkkopusseja (hedelmille, sipuleille, palloille)

Siinä nyt muistilistaa aluksi. Lisäksi pitäisi muistaa, että kohta loppuu koulu, ja molemmilla lapsilla vaihtuu opettaja, eli muistamiset heillekin pitäisi tehdä. Esikoisen opettaja jää lisäksi äitiyslomalle.

***

Ettei totuus unohtuisi: ostin eilen lankaa. Myönnän ja tunnustan. Mutta pakko oli ostaa pois, kun oli niin edullisesti tarjolla. Kanssaneulojalta nämä lunastin pois hintaan, joka sai minut hymyilemään ihan iloisesti... *kuiskaa: vain 30 euroa!*

600 g Novitan Woolia

700 g Jaegerin Extra Fine Merino Arania herkullisen oliivinvihreässä sävyssä...

Tänään olen menossa Kaupunginteatteriin katsomaan Arsenikkia ja vanhoja pitsejä. Epäilen, että matkani vie ihan sattumoisin myös Hakaniemen halliin ja sinne yläkertaan... Vihreä Vyyhti, täältä tullaan!