Joululahjoja on valmistunut yön pimeinä tunteina, kun eilen saatiin siivoukset viimein loppuun. Jätetään kertomatta kuinka siivotonta meillä olikaan, ja todetaan, että nyt on niin kiva kävellä pitkin lukaalia ja ihailla ihmetellen yleistä siisteyttä ja juhlan tulon tuntua. Illalla piti vielä vilahtaa hoitamaan joulun ruokaostokset, vaikka olemmekin menossa aattoa viettämään vanhemmilleni tuohon muutaman kilometrin päähän.

Sillä aikaa oli kuusen lisäksi kotona aviosiippa ripustellut kauniita olkitähtiä ikkunoihin, ja kotiin saapuessa oli tosiaankin juhlallinen olo, sillä ajotien varressa oli muutama kynttilälyhty ja valot loistivat kutsuvasti niin ulkona olevassa kuin olohuoneen ikkunankin läpi näkyvässä kuusessa.

1154428.jpg
Tältä näyttää esikoisen uudistettu huone jouluisessa asussaan. Oikealla on tuo 5 euroa maksanut kaappi, ja tietokoneen alla 5 euroa maksanut kirjoituspöytä, josta hieman sahattiin pois pituutta vasemmasta sakarasta. Vielä jäi käyttämättä yksi jatkokappale, mutta eipä tuo haitanne. Kone, näyttö ja muut hilut on hankittu lähes yhtä vähällä rahalla työpaikaltani käytettyinä. Kyllä on eräs 10-vuotias nyt täpinöissään, iPodiin on pitkin päivää ladattu uusia biisejä, nyt kun se kätevästi käy omalla koneella. Ainoa varjopuoli tässä asiassa on nyt se, että kuopus on aloittanut marinan omasta huoneestaan... =)

Muita valmistuneita käsitöitä tässä:

1154424.jpg
Joululahjakauluri isälleni käytettäväksi isänpäivänä annetun pipon kaverina. Ei tule nyt niskalle eikä kaulalle vilu, sen takaan! Lankana vanhaa, harmaa-valko-meleerattua isoveikkaa.

1154426.jpg
Neulottu ja huovutettu tyyny äidilleni. Tuohon eteen ompelin vielä eilen yöllä mustan ison napin koristeeksi ja harjasin pinnan kauniin pörröiseksi. Tämä kuva on otettu siis melkein puolivalmiista tekeleestä.

1154423.jpg
Ja tässä Keskiäkäisen joulueleganssia, Cool Flammesta neulottu Vilman lohikäärmehuivi. Puikkoina 10 mm, lankaa kului hiukan alle kaksi kerää eli 185 g, ja pientä modifiointia tein eli neuloin nuo lärpäkkeet ainaoikeaa, pysyvät vähän paremmin suorina. Silmukoita oli 122 ja huiville tuli pituutta riittävästi. Tässä aion komeilla joulukirkossa tänään... =) Omaa solkea en tälle vielä ehtinyt tekemään, saavat aiemmin hankitut huivineulat palvella tänä jouluna, katsotaan sitten myöhemmin teenkö tälle omaa solkea ollenkaan.

Kiva huivi, mutta en suosittele päättelyallergikoille! Itse lievensin tuskaa neulomalla aina muutaman lärpäkkeen ja päättelemällä langat saman tien. Kaksi iltaa tähän meni, eli nopeasti syntyy tämä komistus.

Ja nyt on aika siirtyä tekemään jotain aivan muuta... anopin joululahja on edelleen vain ajatuksena päässä, mutta tänään en jaksa sitä ryhtyä tekemään, aloitan sitten huomenna.